1 oktober 2014 Zuidpier ‘echt’ vissen

Posted on 1 oktober 2014

2


Vandaag heb ik weer eens ‘echt’ van de pier gevist: met pieren en zagers tussen de blokken langs de kant. Het weer was er prima voor met een zuidwestenwindje dat het water lekker tegen de pier opstuwde.

water opstuwen

Er waren ook opvallend veel (garnalen?)kotters actief. Hoogwater viel om 08:51 uur en ik startte even na half tien.

De stromingen lieten zich weer prachtig zien middels de kleuren.

stromingen

Er waren niet al te veel conculega’s.

het was rustig

En aan de wal was het wat mistig.

mistig

De eerste aanbeet kwam na een uurtje en een half uurtje later na wat tikjes uiteindelijk de eerste vis: een steenbolkje aan de zagers.

steenbolkje

De krabben werden actiever, zodat de haken kaal of helemaal niet meer terugkwamen. Toch opnieuw een aanbeet op de pieren en dit keer was het een gulletje. Helaas diep in de kieuw gehaakt dus die kon niet meer terug.

gulletje

De 50 pieren en de ons zagers waren rond 14:00 uur schoon op, een duidelijk einde van de sessie. Het was niet veel en echt spannend is het ook niet geweest, maar ik ben momenteel al tevreden met elke vangst 😉

Groeten!

Marc