Binnenkant vs Buitenkant: 11-0

Posted on 21 augustus 2011

1


21-08-2011

Zuidpier

 

De omstandigheden leken vandaag gunstiger dan vrijdag, in ieder geval de windrichting. Met zuidelijke wind is het makkelijker dobberen aan de binnenkant en laat de wind de deining lekker op de buitenkant slaan. Laagwater viel om 16.56, ik begon om 11.30 en heb gevist tot 18.00.

Na de eerste worp lag er binnen vijf minuten een makreel op de kant, dat begon goed, dus. Even daarna een mooie geep. Een kort actief intermezzootje werd veroorzaakt door een jonge meeuw, die m’n dobber wilde opeten (natuurlijk, een keihard, oranje ding is eetbaar…), ik trok de zaak weg van ‘m. Helaas bleef het haakje 6 in een van z’n teentjes hangen. Flapperend, maar niet echt tegenwerkend liet het beestje zich binnenhalen. Voorzichtig opgehesen aan de lijn, tot ik bij het haakje kon. Gelukkig bleef-ie op z’n rug liggen en kon ik het haakje makkelijk loskrijgen. Hij/zij vloog goed weg, ik hoop dat ie wat heeft geleerd.

Toen de hengel voor de buitenkant opgetuigd, mesheft eraan. Helaas bleef het stil, daar op de bodem. Ook nauwelijks krabben. De dobberhengel maar weer gepakt en met langere (voor het beazen van de buitenkant-hengel) en kortere tussenpozen steeds weer een visje. Helaas ook drie finten erbij, eentje heeft het overleefd. Eentje spoelde vlak voor me weer aan en werd relaxed opgepeuzeld door een jonge meeuw, de enige die niet bang bleek voor m’n zwiepende hengel bij het ingooien, of de dobber die voorbij kwam tijdens het inhalen. Zou het die ene zijn geweest…?

Ook regelmatig praatjes met wandelaars of collegavissers, vaak uitleg gegeven over het dobbervissen, was gezellig deze keer, je kunt het maar treffen. Van een man met twee jongens, die met spinhengels en kunstaas voor het eerst op de pier ook lekker hadden gevangen, kreeg ik twee makrelen. Bij mij stopte de teller bij drie finten, twee makrelen en zes gepen, zodat het onderhand tijd wordt voor een grotere rookoven. Het was een lekker daggie.

Marc