19-8-2011 Zuidpier

Posted on 20 augustus 2011

0


Na het PR weekend van vorige week waren de verwachtingen voor deze sessie natuurlijk hoog gespannen. Dat de wind vlagerig noordwest 4 was en laagwater om 16.00 viel mocht de (voor)pret niet drukken. Begonnen om 14.30 en gevist tot 19.30, aan  de binnenkant met de bombetta en aan de buitenkant met levende mesheften op de bodem. Alleen de binnenkant leverde vis op, nl een fint. Op zich lekker gevist, de wind was een beetje irritant. Iets meer vis had gemogen.

Omdat dit blog ook gaat over mijn ideeén omtrent ‘hoe’ te vissen in bepaalde omstandigheden, hieronder een uiteenzetting van de montages.

Wegens de wind had ik de bombetta-montage als volgt van beneden naar boven: haak 6 ( vorige week gebruikte ik haakje 8 en dat leverde nogal wat missers op), onderlijn 60 cm 27/00 fluorcarbon, wartel, kraaltje van wattenstokje, bombetta zonder stopper. Aan de overgebleven stukjes lijn een paar knijploodjes voor het zinkeffect. Op deze manier gaat het aasje wapperend op grotere diepte en omdat de wind schuin op de kant stond kon ik een mooie lange drift maken. Door de lijn strakker of losser te laten varieer je in de diepte van de aanbieding. Uiteraard heb je dus constant de hengel in de hand. Hoofdlijn nylon is aan te bevelen. De wrijving tussen de gevlochten lijn en de bombetta-buis is te groot zodat er veel lood aan de wartel moet en dat komt de aasaanbieding niet ten goede.

 

Aan de buitenkant met de 5 meter forcemaster. 50/00 hoofdlijn, schuivend warteltje met 30/00 breeklijn plus (in dit geval) te licht lachertje (ong 30 gram), dit wartelje gestuit door een ‘staafkraaltje’ , haaklijn 45/00 fluorcarbon met tandemhook montage. Geeft m i  een mooie aaspresentatie voor één á twee mesheften. Ben diverse tuigjes kwijtgeraakt. De laatste worp eindigde met een goeie vastloper, en ik verloor daarmee alleen de uiteindjes, de haak en het lachertje. De volgende lichting lachterjes ordt ietsje zwaarder. Voor mij werkt deze montage dus prima voor het vissen tussen de stenen van de Zuidpier.