2 3 4 september vissen in IJmuiden

Posted on 8 september 2011

0


Een weekendje vissen in het IJmuidens sluizengebied. Ik had er weer zin in.

Op vrijdag 2-9 vroeg in de middag begonnen op de Zuidpier met de bombetta ren reepje geep. Rustig zuidelijk windje in de rug, prima temperatuurtje, zonnetje, gevist naar laag toe. Een paar uur later had ik één fint op de kant, een geep die losliet en was ik twee bombetta’s aan de stenen kwijt. Dat was dus niet veel. Vervolgens pieren en zagers opgehaald en op naar Ganzeneland, alwaar zaterdag 3-9 de 16 uurs Marathon van Zeevistips.nl werd gehouden.

Bij aankomst bleek Remco ook een vrije dag te hebben, en samen liepen we naar de kop. Cees en Willem met de caravan arriveerden een half uurtje later. Het vissen was niet erg veelbelovend. Hoewel Remco binnen 10 minuten een maatse zeebaars te pakken had bleef het verder rustig op de toppen.

Ik viste met de Beastmaster (30/00 nylon) en de Top Traveller Carp (17/00 code red). Aan de Carp kreeg ik tegen het einde (22.30) iets flinks aan haakje 6 dat nét voor de kant losschoot. Aan de Beastmaster een steenbolkje en een botje. De nacht heb ik gebruikt om Cees en Willem wakker te houden met mijn gesnurk. Om 05.00 ofzo ging het vissen weer los.

Tijdens de wedstrijd bleek dat ik niet ver genoeg gooide. De wedstrijd werd gewonnen door degene die het verst kon gooien. Met de Beastmaster en nylon heb ik drie botjes gevangen, de Carp leverde niets op. Nadat ik de nylon had vervangen door een spoel met code red 17/00 – in de hoop wat meer afstand te halen- kreeg ik weer iets flinks aan de lijn, dit keer aan de Beastmaster. Helaas, ook met haak 4 kreeg ik weer een losschieter voor de kiezen. Niet ver genoeg gooien kwam vooral neer op krabben voeren, ook haakte ik een garnaal. Binnen 10 minuten was het aas op. Wegens een 50-ste verjaardagsfeest had ik van tevoren aangekondigd dat ik de wedstrijd niet uit zou vissen, mijn vangst heb ik gedaan tussen 07.00 en 12.00. In die tijd hadden de latere winnaars reeds een niet meer te overbruggen gat geslagen, ik zou vermoedelijk ergens in de lagere regionen zijn geeindigd. Toch maar weer ’s oefenen in vér-werpen: toch wel zinnig om te off the ground cast te beheersen. Meer info over deze wedstrijd op http://www.zeevistips.nl. Opvallend vond ik trouwens de vangst tijdens de wedstrijd van een zoetwaterbaars en een snoekbaars.

Met de overgebleven anderhalf ons zagers heb ik zondagmiddag een paar uurtjes bij het Helicopterplatform gezeten: een bot aan een sleeplijntje en een bot aan de dobber. Wel een mooi plaatje weten te schieten.

Vang- en wedstrijdtechnisch was het geen best weekend, het weer was eigenlijk best ‘lekker’ te noemen. Ach ik heb weer lekker gevist.