16-10-2011 Zuidpier

Posted on 18 oktober 2011

0


Eindelijk weer ’s een keertje naar de vandaag errug zonnige Zuidpier voor een ouwerwetse bodemsessie: twee hengels, driehaaks paternosters, wapperlijnen met haakje 6, pieren en zagers. De schar en wijting zouden gearriveerd zijn, dus dat moest even worden onderzocht. Ik heb in de bocht aan de buitenkant gevist van 12.30 tot 18.30 – rond 15.00 laag-. Met afgaand en opkomend water was het prima vissen, tijdens de kentering was het vooral krabben voeren. Kort voor hoog water wordt de stroming te heftig voor afstandvissen, dus ben ik maar afgetaaid.

Ik ben trouwens begonnen met één hengel dichtbij voor een gul, één haak met vier pieren, als gewicht een zelfgegoten cementen blokje. Ik heb er vier verspeeld (gewichtjes, geen aanbeet gehad) en ben met die hengel ook op afstand gaan vissen. Qua stroming was het goed te doen en bovendien was het rustig bij mij in de buurt. Een stuk verderop voorbij de bocht stond een flink aantal gulvissers.

Ik heb ruim -want de tel weer’s kwijt- vijftien vissen gevangen: schar, bot, gul, wijting en zeebaars, ‘helaas” waren de scharren vandaag het grootst.. Vijf stuks waren panwaardig, dus die zijn meegegaan. En we hadden nou nét zin in een maaltje in de olie gebakken verse scharretjes, mmmm.

groeten

Marc