20-10-11 Zandvoort

Posted on 20 oktober 2011

0


Ik ben vandaag effe gaan trainen op het strand van Zandvoort. Zaterdag 22 oktober staat er een koppelwedstrijd op het strand van Noordwijk op het programma. Een goede voorbereing is het halve werk. Ik vis met Ome Willem en uiteraard gaan we voor de winst.

Afhankelijk van openbaar vervoer als ik ben, is vanuit Amsterdam Zandvoort een logische keuze om ‘effe’ op het strand te gaan vissen. Met een minimum aan spullen halverwege de middag vertrokken. Laagwater zou in IJmuiden om 18.43 vallen -dus in Zandvoort ietsje eerder-. Een waadpak, regenjas, beastmaster travel en twee steunen in een bosje, shimano nexave, vier loodjes (twee met en twee zonder anker), vier onderlijntjes, een doosjes haakjes/warteltijes en een rolletje reserve-lijn. Als aas had ik nog zagers -in leven weten te houden vanaf vorig weekend!- en uit de vriezer: mesheften .

Omdat er een redelijke branding zou zijn – en dat was ook zo- hoopte ik stiekum op een late zeebaars. Op de molen zitt vandaag trouwens gevlochten lijn en ik probeerde met slappe lijn te vissen.

Om te beginnen koos ik voor één lange wapperlijn met tandemhook-montage en ankerloos lood (180 gram ofzo). Die ging mooi mee met de stroming, maar leverde de eerste drie worpen niets op. Daarna overgeschakeld op een tweehaaks-paternoster (wapperlijnen 50 cm, haak 1 en 1/0) en 175 gram met klapankers. -jaja, ik bleef maar voor baars gaan- Dit bleef beter liggen en zowaar kwamen de eerste beetjes al snel.  De eerste draai met deze onderlijn leverde een doubletje ‘wedtrijdbotjes’ (ong. 20 cm) op. De draaien daarop ook allemaal vis, allemaal wedstrijdbotjes die de voor hun enorme haken allemaal diep hadden geslikt. De beetjes veraadden zich door kleine trillinkjes op de top. Met nylon had ik deze aanbeten niet gezien. Alle vijf visjes zijn gevangen in minder dan tien minuten na inworp in het eerste zwin. Ik kon helaas niet verder gooien en kwam ook op de laagste waterstand nét niet over de tweede branding heen. Het water begon weer  te komen en het hier-en-daar diepe zwin achter me begon alweer aardig vol te lopen. Ook duurde de bui nu wel érg lang. Het werd dus tijd om in te pakken en terug te gaan lopen naar het station. Gelukkigerwijs kwam ik precies op tijd voor de trein en ook op de tram in de stad heb ik niet lang hoeven wachten. Effe lekker gevist en toch weer wat geleerd.

Groeten

Marc

Ohja, wegens de regen geen foto gemaakt. De strandfoto is gemaakt op Ameland, maar het zag er wel ongeveer zo uit.