24-12-2011 Ganzeneiland

Posted on 24 december 2011

0


Eíndelijk weer ’s een lijntje natgemaakt! Het samenvallen van vooral geen regen met een voor mij beschikbaar vismoment moest aangegrepen worden. Veel wind, kou, daar kun je je op instellen en kleden, maar dáár nog regen bij; voor mij is de lol er dan snel af (behalve als we een wedstrijd aan het vissen zijn).

Afijn, van huis vertrokken met de 5 meterstok, ingezouten mesheften/pieren en makrelenbuikjes. Het plan was te gaan kijken op de Oude Kop, zuidpier. Aangekomen in Velsen zag ik kopjes op het NZK, hoogwater moest nog komen. Ik gokte dat er behoorlijk wat water over de Oude Kop zou gaan komen. Dus plan gewijzigd en gezellig naar Ganzen-eiland. Daar stonden namelijk maten van het zeevistips.nl-korps te vissen, wist ik. Helaas waren Edo, Cees en Willem aan het ‘afronden’, zodat het bij begroeten en bij-babbelen bleef. Tegen de tijd dat ik inlag, gingen zij huiswaarts. Wijting, bot, zeebaars, zioetwater-baars, er was het een en ander naar bovengekomen. Niet enorm veel of groot.

Met nog wat overgebleven verse piertjes erbij van de mannen (nog bedankt!) heb ik een uurje of drie gevist, geoefend met de off-the-ground-worp (ging best lekker) en een paar wijtingen gevangen. Leen van Zeevissen.com kwam het ook nog even proberen. Hij ving een zeebaarsje en wat wijtingen.

Bij één van de wijtinkjes bleek hoe goed de meeuwen in de gaten hebben wat je vangt. Deze keer probeerde de meeuw in de vlucht het visje te pakken terwijl het nog door mij werd binnengezwaaid. Als-ie ‘m had weten te pakken, had dat een bizarre dril kunnen worden.

groeten

Marc