23 september 2013 Beetje grijs

Posted on 23 september 2013

0


Met twee hengels, 75 pieren en twee horsmakrelen fietste ik rond 14:00 uur de lekker rustige Zuidpier op. Bewolkt, drie tot vier Bft westenwind, laagwater rond 15:00 uur en hoogwater rond 19:00 uur. Een beetje grijs allemaal, maar het leken me hele mooie omstandigheden.

Grijzig paars, paarsig grijs?

Het plan was rond laagwater met die horsmakrelen aan een takel onder een dobber tussen de stenen tegen de kant aan te vissen. In de hoop op die ene wat grotere zeebaars die misschien nog rond de pier zou kunnen zwemmen. Aan de binnenkant werd weer een staand want uitgezet, een paar meter uit de kant. ‘Gelukkig’ op een plek waar sportvissers er geen directe last van hebben. Maarja, als dit een paar keer per week overal langs de pier gebeurt… Ik weet niet hoe groot de impact is, maar ik denk dat de balans voor de visstand rond de pier toch een beetje negatief gaat uitslaan.

Beetje grijs

De andere hengel zou vanaf de bodem een gulletje mogen opleveren. Zo gezegd zo gedaan en rustig aan tuigde ik de hengels op. Het was immers nog laag water. De eerste makreel leverde niets op en ik verloor ‘m aan een steen na een worpje of vijf tijdens het inhalen. Ik zag toen al vanuit m’n linkerooghoek dat een stelletje aalscholvers de hele kant aan het afstruinen was. En ja hoor, toen ze langskwamen kreeg één van de twee m’n horsmakreel te pakken. En gelukkig kon-ie weer loslaten. In m’n eentje zou ik dat beest niet hebben kunnen onthaken…Maargoed, dat waren dus de aasvissen en de dobberhengel kon worden omgebouwd tot de tweede hengel voor het bodemvissen.

Héél klein beetje zon

Even later kwam de vloedstroom op en rekende ik eigenlijk wel op een aanbeet. Na een paar uur vissen waren rond 18:30 de pieren op en had ik enkel wat zeesterren bovengedraaid, last gehad van krabben (van snel kaalgevreten haken tot een doorgeknipte haaklijn van 45/00mm) en een aantal gewichtjes verspeeld. De breeklijntjes tussen de gewichtjes en de hoofd- en haaklijn deden het heel goed vandaag, ik heb erg weinig haken verspeeld.

Maarja, weer niks gevangen. Toch maar weer achter een snoek aan dan maar?

Wachtend op betere tijden,

Groeten!

Marc