24 januari 2014 Streetfishing in Emsterdem

Posted on 24 januari 2014

2


Wat vroeger ‘vissen in het slootje in de buurt’ heette, is sinds een paar jaar omgedoopt tot streetfishing. Nico en ik waagden een kansje in een van de vele vaarten van de stad met de bedoeling een snoek dan wel iets anders het leven eventjes zuur te maken.

Het moest gaan gebeuren met dood aas bestaande uit de wijtingen van de Kop van de Haven en met diverse kunstaasjes. De wijtingen werden bij een brug geparkeerd, eentje onder een dobber en de andere ging naar de bodem. De rest van het stuk kamden we uit met spinhengels.

Bij reeds de tweede worp tussen de bootjes meldde zich voor m’n voeten een snoek bij de spinner en miste met een flinke kolk het blik volledig. Hoopvol werden diverse andere aasjes langs het plekje gevoerd, maar het bleef stil.

Even later was het iets verderop voor mij raak en een baars had de spinner te pakken genomen. Leuk, die had ik al lang niet meer gevangen.

Een baars aan de spinner

Op de plek waar ik eerder beet had gehad, zag Nico de snoek eventjes zwemmen en liet de wijting aldaar zakken. Deze snoek was niet erg energiek: pas na ruim een kwartier gaf de dobber kleine tikjes te zien en verdween langzaam onder water.

Niet te vroeg en niet te laat aanslaan is een kunst, en helaas liet de snoek de wijting los. Weer een kwartier later werd het aas opnieuw voorzichtig gepakt en nu wachtte Nico ietsje langer.

En weer had de snoek de aasvis alleen tussen de kaken en kon na het aanslaan  de zaak weer loslaten. In het heldere water konden we ‘m goed zien: pakweg 60 centimeter rustige slimmigheid. De middag eindigde dus in 3-0 voor de snoek.

Groeten!

Marc