9 april 2014 Europoort met Eelco

Posted on 10 april 2014

4


Eelco was weer eens in het land en af en toe moet je ook eens ergens anders vissen dan op de Zuidpier. Het werd weer eens een dagje Europoort. Hoog water om 11:34 (+78) en laag water (-54) om 18:06 en wij stonden rond 10:00 klaar om te vangen aan de Nieuwe Waterweg.

Er stond weinig stroming en er was veel zon. De matige wind uit het zuidwesten werd door een duintje achter ons omgeleid. We deden het rustig aan en visten beiden met één hengel, een grote haak beaasd met pieren of zagers voor een gul.

Waterweg 1

De haken waren echter snel leeg en al snel kwamen ook de eerste krabben mee naar boven. Eelco ving er zelfs eentje zonder scharen. (Het moet er daar op de bodem behoorlijk heet aan toe gaan). Aan de Waterweg is altijd wat te zien.

Bootje 1

Het was verder eigenlijk prima toeven in het zonnetje en we hadden tijd zat om weer effe bij te praten. Rond 13:00 besloten we te verkassen en het werd de doorsteek naar de Maasvlakte 2.

Doorgang 1

We hadden er nog nooit gevist. Het is er diep. Dat leek ons een goede keus bij deze overdaad aan zon. Helaas, aan de (platvis)onderlijnen met kleine haakjes ook hier krabben en niets anders.

De derde stek werd de Papegaaienbek. Hier haakten we vooral zeesterren en ik mocht zowaar twee maal één tik op m’n hengeltop bekijken. Rond 18:00 gaven we er de brui aan.

We zijn deze dag opvallend weinig vissers tegengekomen. De thuisblijvers hadden vandaag gelijk. Maar wij hebben in ieder geval lekker in het zonnetje gezeten.

Groeten!

Marc