30 april 2014 Zuidpier 3-2

Posted on 30 april 2014

2


De voorspelling voor vandaag leek mooier dan-ie was. Er stond nauwelijks wind uit het noordwesten en het was nevelig. Geen zonnetje vandaag. Uiteraard zou ik weer achter de geep aan gaan, maar voor zekerheid ging de strandhengel ook mee voor een schar of een gul. Er zou vandaag een lange tijd met weinig stroming zijn en wellicht dat een paternostertje op honderd meter van de pier nog wat scharren zou opleveren. Het water zou daarna snel opkomen (hw 17:25), wellicht had ik op dat moment nog zin om het op een gulletje te proberen.

Nicolas was ook weer van de partij en ging voor geep only.  Laag water om 12:55 en wij startten rond 12:00, Nicolas iets eerder. Hij was ook de eerste die er eentje ving, en daarna de tweede. De eerst twee uur bleef het bij mijn dobber stil en ik had de scharrenhengel inmiddels opgetuigd en ingegooid. De derde worp leverde een kleine schar op die weer ging zwemmen. Deze hengel ging toch maar weer aan de kant.

De volle concentratie op de drift van de dobber en het in beweging houden van het aas resulteerde in een aanbeet en ook deze mooie geep (65 centimeter) gaat binnenkort het rookoventje in. Er zaten er meer. Diverse malen gebeurde het dat onze dobbers letterlijk op een geep landden. Het zal je gebeuren, een beetje rustig rondzwemmen en dan ineens zo’n dieptebom op je hoofd. Ik zou ook verschrikt heel ver weg willen springen.

62 centimeter

Toch ving Nicolas even later zijn derde en om 14:15 kwam mijn tweede (62 centimeter). We kregen weinig aanbeten, Nicolas miste er nog twee en ik verspeelde er ook twee, eentje vlak onder de kant. Na een hele wilde aanval zat het haakje niet goed en de vis schoot los. Negen aanbeten met twee man in vier uur, da’s nog niet wild, maar het begin is er.

Rond 16:00 begon de stroming er goed in te komen, maar dat leverde geen actie op. Ik had geen zin meer het gullenspel aan te gaan, dus dat werd inpakken en wegwezen met de volgende keer in gedachten. De mooie tijd is weer begonnen, de ‘zomer’- en ‘winter’vissen zijn weer door elkaar heen te vangen.

 

Groeten!

Marc