4 oktober 2014 Noordpier Toch nog een zeebaarsmomentje

Posted on 4 oktober 2014

6


Volgens de voorspellingen zou het vandaag de laatste ‘warme’ dag zijn en om daarvan te profiteren, gingen Petra en ik lekker samen aan het begin van de middag richting zee, de noordpier in dit geval. De zuidoostenbries had kracht vier tot vijf Bft en hoog water viel rond 12:37 uur. De-noordpier-(foto-Petra-de-Boer)Uiteraard ging er ook een spinhengeltje (35 grams) en wat kunstaas mee om, na het gezamenlijke wandelingetje naar de kop van de pier, al vissend tijdens het afgaande water weer af te zakken richting de strandtent, waar Petra inmiddels zou zitten.

Verder zo min mogelijk materiaal: wat pluggen, jig/twisters, rolletje voorslag en wartels. Op het laatste moment voor vertrek gooide ik toch ook nog maar een good old toby lepeltje (blauw, 20 gram) in de tas. Het vissen met een plug op verschillende plekken in het zeer heldere water rond de kop bleef een uurtje succesloos. IMG_0863-mooi-plekkieOp een mooie plek aan de buitenkant -er was daar dichter bij de waterkant te komen, dan ik me herinnerde- verwisselde ik de ondiep lopende plug voor een jig/twister om het eens in de buurt van de bodem te proberen. Echter na vier worpen was ik dat aasje alweer kwijt na een vastloper.

Gelukkig was daar nog vriend toby, die zowel diep als ondiep goed te vissen is en nog altijd (50 jaar oud!) vangkracht heeft.

Want na drie worpen kwam daar een meter of twintig uit de kant ineens een mooie ‘boem’, de slip werd zelfs even aangesproken. Een adrenaline-momentje, kun je wel zeggen. Hevig protesterend liet de vis zich met enige moeite richting de kant dirigeren en maakte nog een flinke bocht richting de stenen. Het was geen grote vis, dat was al te zien, maar hij vocht voor wat-ie waard was. IMG_0859-baarsje-aan-TobyEven was het spannend of het zou lukken m’n ‘tere’ hoofdlijn (van nanofil) uit de stenen te houden. Contact zou vrijwel zeker lijnbreuk geven. Het ging allemaal goed en uiteindelijk kon ik de vis aan de nylon voorslag omhoog tillen.

Toch nog een zeebaarsmomentje dit seizoen! 40 Centimeter gaf het meetlint aan en na het bedanken voor het mooie moment ging hij weer retour. Ik hoop dat ’t ‘m gaat lukken groter te worden!

Groeten! Marc