11 oktober 2014 IJZZV competitiewedstrijd twee

Posted on 13 oktober 2014

0


Met een wijting en een mooie bot kon ik tijdens de tweede IJZZV-wedstrijd van dit seizoen (weer) geen potten breken. De wijting kwam al na de eerste worp, dus het begin kon eigenlijk niet beter. Ging er wat mis dan? Nou, eigenlijk niet.

De hengels deden het weer lekker en m’n loodjes gingen van 10 tot meer dan 100 meter uit de kant. Verschillende aassoorten, haaklijntjes in diverse lengtes met en zonder drijvertjes, het mocht allemaal niet baten.

IMG_0881-lijnen

Helaas was de ‘verderweg’ visserij namelijk nog steeds karig zodat veel deelnemers de slijmvis, huizend tussen de blokken aan de waterlijn, bevisten. En met succes, want de prijswinnaars hadden, naast wat ‘gewone’ vis allemaal meerdere tot vele slijmvissen weten te vangen.

IMG_0877-linksOok m’n buren Arie en Wout vingen ze met regelmaat. Ik heb dan ook m’n bezwaren maar opzij gezet en tijdens de wedstrijd een slijmvistuigje geknoopt en dit -tevergeefs ook nog- gebruikt.

IMG_0879-rechtsDe wedstrijd werd deze keer van hoog naar laag gevist. Er was weinig stroming in het water, zodat 100 gram makkelijk bleef liggen. Het weer zag er bij het begin van de wedstrijd dreigend uit, maar de grote plak buien ging ons nét voorbij zodat het verder aangenaam toeven was op.

Nieuw dit seizoen is de verdeling in twee vakken om het vaak opvallende verschil in vangst tussen het begin en het eind van het parcours op te vangen. Ook vandaag werd er in vak A -beginnend bij de bocht- veel meer gevangen dan in vak B, waar ondergetekende een plekje had geloot.

Waren het de onderlijnen, het aas, de verkeerde haakjes of gewoon ‘bad karma’? Ik heb geen idee. Volgende wedstrijd dan gewoon maar hopen op wat meer geluk? De volledige uitslag zal te vinden zijn op de site van de IJZZV.

Groeten!

Marc