30 december 2014 Weer bericht van de Zuidpier

Posted on 30 december 2014

2


Jaja, het is er van gekomen, weer eens met een hengel naar de Zuidpier. De wind heeft mij afgelopen weken in een soort viswinterslaap geblazen, zodat ik recentelijk vooral virtueel heb gevist.

Gezien het resultaat van vandaag (een harde nul) zijn onze bevinde vrienden ook wat verwaaid richting ‘elders’. “Er zal wel weer wat langskomen”, hoor je als visser dan te zeggen…

De noordwest vier blijkt niet al te koud en de bewolking houdt keurig de nattigheid binnen. De zon doet z’n best gaatjes te prikken.

santfoort-in-de-son

Ik begin met vissen onder de kant. Een hele tap aan de pennelrig. Het is bijna drie uur na hoog water (10.18 uur). Stroming staat er nauwelijks. Na ruim twintig minuten komt de tap ‘in nieuwstaat’ weer terug op de kant.

De tweede ingooi heeft hetzelfde resultaat. Rondkijkend zie ik ook bij andere vissers geen actie. Ik heb geen directe buren en besluit om het op platvis, op meer afstand van de pier, te proberen.

Het ongeankerde lood blijft goed liggen, maar het aas wordt ook daar niet beroerd door wat voor eters dan ook.

Twee uur later zijn de wolken even weg en is de zonnebril toch zeker tien minuten nodig.

wij-ook-in-de-son-en-santfoort-effe-niet 2 uur later

Het laatste uurtje vis ik weer onder de kant. Tegen 16:00 uur (laag water 18:26 uur) is m’n aas nog lang niet op, maar m’n geduld wel. Ik zie bijna alle vissers vertrekken.

Tja, ik had, als laatste van het jaar, liever een ander stukkie dan dit weerbericht met een hengel in beeld geschreven. Gelukkig staat een aantal ‘visdingen-om-naar-uit-te-kijken’ reeds in de planning voor komend jaar.

Er zal vast wel weer een stukje komen waarin ik wél wat vang.

Het beste voor 2015.

Groeten!

Marc