7 januari 2015 NZK Pontplein

Posted on 7 januari 2015

6


Gezien de voorspellingen is vandaag weer eens een ‘laatste dag’ voordat er (te)veel wind komt om nog lekker te vissen. Nicolas denkt er hetzelfde over, kwam mooi uit, we moesten elkaar nog de hand schudden voor het nieuwe jaar. Even klaar met de pier, toch maar een keertje het Noordzeekanaal proberen.

We kiezen de easy way. Met flinke zuidwestenwind sta je aan het Pontplein lekker beschut en heb je ook nog windje mee. Gewoon een beetje vissen en maar zien wat we vangen en een beetje bijpraten. Mijn aas bestaat uit zoute pieren en tappen uit de vriezer, Nicolas heeft ook nog wat verse pieren gehaald, voor naast de ‘ingezoutjes’.

Er wordt flink gespuid (laag water 13:06 uur), want er staat een redelijke stroming richting zee, 175 Gram ongeankerd blijft nét liggen als het tenminste ergens tegenaan is gerold.

IMG_1208-windje-mee

We hebben de wind lekker mee en alle ruimte. Pijnlijke nek en schouders verhinderen me lekker te werpen. Maar gelukkig komen we ver genoeg, want jawel, we hebben gevangen. Allebei vier vissen. Voor soorten voor mij:

IMG_1202-bot

bij de eerste worp een bot,

IMG_1205-steenbolk

daarna een steenbolk,

IMG_1206-wijting

vervolgens een wijting,

IMG_1211-schar

en bij de laatste draai een scharretje. Zoals te zien zit alles voor in het lipje gehaakt, zodat alle modellen weer in het kanaal rondzwemmen.

We vissen van pakweg 11:30 tot 15:30 uur. We boeken dus geen geweldige vangst voor die tijd op die plek, maargoed… In het zonnetje is het prima toeven geweest. En ik heb vandaag hónderden procenten meer gevangen dan de eerdere keren dit jaar. Dus eigenlijk gaat het onzettend de goede kant op 😉

Groeten!

Marc