23 april 2015 Grote schar

Posted on 23 april 2015

2


Het lentevirus is zo goed als vertrokken, tijd om de Zuidpier weer eens te bezoeken. De verhalen van goede vangsten van scharren en gullen van de afgelopen tijd hoop ik vandaag mee te maken. Schar en dan een leuke hoeveelheid is vandaag de bedoeling…

En om het dan maar compleet te maken gaat er ook een hengel mee om te kijken of de geep al is gearriveerd. Tappen, zoute pieren, makreel en kleine spiering zijn mee als aas; laat de scharren en de gepen maar komen.

De gure noordenwind maakt de binnenkant onbevisbaar met de bombetta. Het water aan de buitenkant is wat troebeler, maar een stuk verderop duiken de vogels (sterns, visdiefjes en/of scholeksters?) in een stroomnaad tussen bruin en blauw water. Mijn langs deze stroom driftende bombetta levert geen aanbeet op.

stroomnaad

Het water is nog een graadje of twee te koud, maar de lente staat ook in zee op knappen. Nu nog even een betere windrichting en de boel gaat snel los. De algen in het water zijn al goed te ruiken.

De gepen zijn er dus nog niet en ook viel mij trouwens geen tas vol schar ten deel.

Het hoogtepunt van de dag was al tijdens de tweede draai: een doublet van een grote schar (32 centimeter) en een iets kleinere bot.

IMG_1493-bot-en-schar

Na een tweede schar, een uur later, blijft het helemaal stil. zodat het rond laag water (16:04) na vier uurtjes vissen weer mooi is geweest.

Nog even geduld en na pech komt zonneschijn…

Groeten!

Marc