15 april 2015 Harders van Amsterdam Seizoen 2 is begonnen

Posted on 15 april 2015

2


Met een voorjaarsvirus in het hoofd dat nog niet aan aftocht denkt, nodigt deze mooie dag toch wel heel erg uit tot vissen. Op de paracetamol dus naar het Noordzeekanaal, kijken of de harders al iets willen.

Geen gesjouw met zware spullen, toch effe lekker in het zonnetje aan de waterkant. En wie weet is er eentje te foppen.

IMG_1481-hengeltje

Al snel laten de harders zich zien. Met hun bekken gaan ze over de stenen. Het lokaas, een broodpapje, lijkt ze niet te interesseren. Wel blijven ze redelijk lang in de voerwolk hangen, maar ze worden er niet hebberig van…

Regelmatig lichten de flanken op en ook de staarten breken af en toe door het wateroppervlak. Het blijft een lekker adrenalinemomentje als je zo’n schim richting het vlokje aan de haak ziet gaan. Vandaag zwemmen ze vooral verder.

IMG_1487-polaroid-foto

Als de paracetamol na een paar uurtjes is uitgewerkt, is ook het meegenomen aas en lokvoer schoon op. Niets gevangen, maar er is weer op harder te vissen, een nieuw seizoen met nieuwe kansen.

Groeten!

Marc

Ps. 17 april 2015

Ze waren er wel maar ze wilden wéér niet eten van wat ik ze aanbood…

mvi1492-24fps-piks-0024
mvi1492-24fps-piks-0261
mvi1492-24fps-piks-0957