30 mei 2021 Eerste geep

Posted on 30 mei 2021

4


Nog nét in mei, mijn eerste geep van het jaar vanaf de Zuidpier is rond 12:30 uur, ruim na hoogwater, afgevinkt. De eerste poging, een paar weken terug, leverde niets op. Toen zag ik ook geen activiteit aan het oppervlak. Het koude voorjaar lijkt de Nu zwemmen de eerste schooltjes klein grut langs de stenen en zijn er ook paaiende gepen te zien, al zijn het er niet veel. Ook deze aantallen lijken elk jaar weer minder te worden.

Met het bekende recept: de feeder en de bombetta en een reepje makreel (van vorig jaar uit de vriezer) lukte het deze zilveren pijl tussen het paaien door te verleiden tot een hapje. Er gingen een aantal volgers en halve aanbeten aan vooraf. Het haakje zat keurig in de harde snavel, zodat de vis ook weer mocht en kon zwemmen. Ik ben benieuwd hoe de zaak onderwater zich dit jaar verder gaat ontwikkelen.

Groeten!
Marc