Zuidpier 12 augustus

Posted on 13 augustus 2011

0


Vandaag weer ’s een plekkie opgezocht in de bocht van de Zuidpier. Aan de buitenkant op de bodem gevist met verse mesheften, halfdooie zagerse en zoute pieren en aan de binnenkant met de dobber en wapperlijn en een reepje vis.

Dze keer was de buitenkant produktiever. Al snel diende zich een doubletje gullen aan, eentje ruim maats en eentje nét eronder. Helaas bleef het daarna lang stil. Tegelijkertijd viste ik aan de binnenkant met de dobber. Af en toe een aanbeet,  gevolgd door loslaten.

Een zout piertje wist aan de buitenkant een maats tongetje te verleiden. En uiteindelijk kon ik toch nog een makreel aan de dobberhengel strikken. En wat voor een, ruim 42 cm, ik had niet eerder vanaf de pier een dergelijk formaat gevangen.

En dan ga ik, zelfs met een vangst van slechts vier vissen op zeven uur vissen, tóch nog tevreden op huus an.

Groeten

Marc