14 augustus Zuidpier, wéér een PR!

Posted on 14 augustus 2011

0


Wat heb ik toch weer lekker zitten vissen op de Zuidpier; zondagmiddagje, zonnetje, westenbriesje. Dobberen aan de binnenkant en tussen de stenen vissen aan de buitenkant. Gevist van 13.30 tot 19.30, het aas was weer geep en verse mesheften. Het dobberen leverde binnen een uurtje twee makrelen en meerdere loslaters op. Springende vis iets bij me vandaan duidde op activiteit, De in de buurt gepresenteerde dobber leverde na een paar loslaters uiteindelijk een klein geepje op. Dat verklaarde dus de loslaters.

Toen werd het tijd om de strandhengel op te tuigen en een paar mesheften tussen de stenen te presenteren -het was een uurtje voor hoogwater-. Op de derde worp volgden voorzichtige trillinkjes op de top. Draaien ging zwaar, maar geen vastloper. Op de kant kwam een prachtige gul, ruim 59 centimeter, een aanscherping van m’n pr (was 56 centimeter). De dag kon al niet meer stuk.

 

 

Toen kwam er een een rugzakje voorbijgedreven. Een mevrouw had ‘m per ongeluk in het water laten belanden, zodat ik een momentje later met m’n strandhengel en een plug op jacht was naar een tas. Het lukte ‘m te haken, maar de eerste poging schoot los. De tweede keer raak leek goed te gaan, ware het niet dat m’n lijn (40/00 nylon) brak bij het -voorzichtig, want zwaar enzo- binnendraaien. Ik gaf het even op, en de tas was bij de volgende visser in het vizier. Het lukte hem wel het ding binnen te krijgen, en m’n plugje hing er nog aan, dus die had ik weer terug.

De buitenkant leverde tot het eind toe geen vis meer op. van de de binnenkant kwam nog wel wat spectakel. Meerdere felle aanbeten, gevolgd door loslaten. UIteindelijk toch nog een fint weten te strikken. Helaas had-ie de haak diep geslikt, dus aan de waterkant het lijntje doorgebeten en ‘m gelijk teruggegooid. Hij (zij?) zwom weg…

De laatste aanbeet was er ook eentje om te onthouden, de vis was gehaakt en zwom zonder pardon de stenen in, níet tegen te houden. De lijn was doorgeschuurd op 10 cm van de haak. Ik gok dat het een grote makreel was.

Een half uurtje later ging ik maar ’s inpakken, er gebeurde niets meer en het was mooi geweest.

Groeten

Marc