22 oktober Koppelwedstrijd Noordwijk

Posted on 26 oktober 2011

0


Met een zeevistipsafvaardiging van vier koppels hebben we meegedaan aan deze wedstrijd van De Sportvisser vanaf het strand van Noordwijk. Verspreid over vijf vakken visten de koppels voor een gezamelijk eindresultaat. Er was een ochtendsessie en een middagsessie, beiden drie uur. Voor mij eerst C13 en daarna naar A16.

De ochtend begon voor mij veelbelovend, C13 bevond zich midden voor een grote mui en het water was opkomend. Veel andere deelnemers bij mij in de buurt moesten zich door een diep zwin terugtrekken en vervolgens over de redelijk brede bank heen gooien. Ik hoefde slechts over een vlak strand m’n spulletjes wat terug te dragen 🙂

Ik hoefde dus ook niet ver te gooien, en inderdaad, de eerste paar worpen, met de karperhengel en een 60 grams loodje 25 meter uit de kant, leverden, dacht ik nog, goed vis op. Bij de eerste meting, na een uurtje vissen, kon ik vier botten aanbieden. Daarna bleef het op die afstand stil. De strandhengel gepakt en verder weg gaan vissen. M’n onderlijnen bleven hetzelfde: drie wapperlijnen, haakje 8, met als aas pieren en stukjes zager. Uiteindelijk ving de strandhengel ook nog een bot. Vijf vissen, ik vond het al heel mooi -voor tijdens een wedstrijd-. Hoewel er toch eigenlijk meer vis uit vooral de C stek had moeten komen. Ik heb weer een en ander geleerd.

De middagsessie op A16 was lastig en pas de voorlaatste worp leverde een spiering op…pff..de nul eraf. UIteraard heb ik alle afstanden geprobeerd. Er werd bij mij in de buurt ook erg weinig gevangen.

Helaas had Willem minder succes gehad. In de buurt van de kantine uit de babbeltjes bleek al snel dat onze gezamelijke vangst ruimschoots tekort schoot. Mijn zes visjes stelden ook niet zoveel voor. Andere zeevistips-koppels waren succesvoller, maar vielen helaas ook niet in de prijzen. Desondanks was het een erg leuke dag met slecht visweer (zon en oost 5). Op naar de volgende wedstrijd. Komend weekend eerst scharren tikken op de Zuidpier!

Groeten

Marc