29-10-2011 Zuidpier

Posted on 29 oktober 2011

0


Vol verwachting vandaag de pier opgezocht: de scharren zouden opgestapeld liggen. Nu is de schar bij ons een graag geziene gast op het bordje, dus het idee was gericht een flinke berg scharren te gaan vangen. Een plekje in de bocht naar de buitenkant opgezocht en daar met één hengel aan de gang gegaan. Wapperlijnen, haakje 6, verse pieren en gezouten pieren/zagers, 180 gram ongeankerd. Ik begon namelijk rond laagwater. De stroming is dan nog niet zo sterk of zelfs afwezig, zodat ongeankerd lood goed blijft liggen. Het zou rond 18.00 hoogwater zijn.

De eerste worpen leverden gelijk vis op: wijtiing en schar, allemaal rond de 18 cm. Elk aas eigenlijk ook, vers of gezouten, alles werd gepakt. Toen de stroom er weer een beetje in kwam, kwamen de krabben. Ik kreeg een mooie grote noordzee-krab op de kant. En de buren waren er blij mee. Tegen hoogwater kwam de beet er weer een beetje in en ving ik uiteindelijk een schar van panformaat.

De volle stroming maakte het vissen minder leuk en ik besloot te verkassen naar de Oude Kop. Bij hoogwater kan dat een goede stek zijn, en ik had er al lang niet meer gevist. Daar aangekomen kwam ik Zoutman uit Amsterdam en z’n maat tegen. Zij vingen vooral kleine wijtingen. Ietsje verderop koos ik een plekje uit.

Elke worp leverde vis op, vooral….kleine wijting…en een steenbolk. Na twee worpen heb ik alleen maar met gezouten aas gevist, en…binnen vijf minuten beet. Jammer dat scharren niet wat sneller kunnen zwemmen. De ‘wintermakreeltjes’ zijn gearriveerd. Ik heb er vandaag een stuk of twintig gevangen. Tijd om je gezouten aas op te maken!

Groeten

Marc