5 – 11-2010 Zuidpier

Posted on 5 november 2011

2


Het plan was eigenlijk om naar het strand van Hoek van Holland te gaan, ter voorbereiding op de laatste korpsencompetitie-wedstrijd, volgende week zaterdag. Hm, wel érg mooi weer, dus vast veel wandelaars. Het is dus toch maar de good old Zuidpier geworden, zéker omdat -ie voor herstel een tijdje dicht gaat.

De vriezer was nog goed gevuld met allerlei diepvries-aas. En dat moest maar ’s een keertje op: zoute pieren/zagers. mesheften en vis (geep in dit geval). Er zou nog steeds veel schar en wijting onder de kust zitten, en die kun je een hoop voorzetten. Ik wilde óf de Oude Kop of in de bocht vissen. Aangekomen om 12.00 (hoogwater), de Oude Kop zat al vol, door naar de bocht dus en die was ook al goed gevuld. Ik kon nog nét aansluiten voor de bocht.

Twee hengels mee, eentje voor de buitenkant dus en eentje voor de binnenkant. Buitenkant voor schar haakje 6, later 8, binnenkant haakje 4 (wijting). Met diverse combi’s aas gevist. De binnenkant heeft nulkommanul opgeleverd, de buitenkant vier scharretjes en een klein (5cm) grondeltje. Een beetje teleurstellend, maar het afgaande tij, de aaskeuze en de plek zijn wat mij betreft de excuses. Ik heb gevist tot 18.30.

De afdeling natuurschoon was wel weer goed vertegenwoordigd. Je bent als visser altijd te laat om dit te fotograferen. Een bruinvis liet op 30 meter afstand van m’n stekkie z’n ruggetje zien en een van de zeehonden was aan een mooi gulletje aan het knabbelen, ook voor m’n neus, hij wel dus.