Zaterdag 28 januari: Platte zee, stille toppen.

Posted on 28 januari 2012

0


Ehm…voor de eerste keer tijdens het bestaan van m’n blog komt er nu een ‘geenvangst’-bericht. Ik heb gewoon helemaal niets gevangen. Hoe kwam dat nu? Toen ik aankwam in de bocht van de Zuidpier (hij was effe open, joepie!) waren de al aanwezige vissers een visje aan het ophalen, veelbelovend dus. Toen ik ook inlag bleef het echter stil. Ik begon rond 12.00 en gevist tot nét voorbij laag water(rond 15.00). Niet de beste periode, dus. Maarja, het kwam nu eenmaal zo uit en het was op zich lekker om weer ’s op de pier te staan. Ook niet hoopgevend was een relaxed voor m’n neus rondcruisende zeehond. De hoop stortte een beetje in toen er een net gelegd werd. Wel keurig ver weg van de pier, maar de stroom kwam er nét weer een beetje in. Om dán achter het net te vissen….

De bocht is trouwens best leuk -voor vissers- opgeknapt. De blokken liggen mooi plat. Aan de zeekant zijn ze hier en daar wat hoog afgewerkt, waardoor je af en toe behoorlijk mag klauteren. Geen foto, werk is nog in uitvoering enne….ga maar lekker zelf kijken 😉

Terug naar het vissen. Ik heb gevist met afhouders, haakje 6, wapperlijntjes haakje 6, 175 gram ongeankerd. Met de karperhengel, 80 gram lood, lange wapperlijn, haakje 4. Verse pieren, ingzouten mesheft, zoute pieren. Af en toe aanbeetjes, maar telkens kwamen de pieren bijna compleet terug, de helft was half van de haak getrokken. Nooit met vis of zelfs maar een krab. Op diverse afstanden gooien hielp ook niet. Ik had moeten verkassen om iets te vangen. En daar had ik deze keer geen zin in.

Zondag naar het strand, een wedstrijd vissen. Een slechte generale….