Nagekomen Schotlandfoto’s!! & seizoensplannen 2012

Posted on 8 februari 2012

1


Inverpolly, Schotland

Een paar foto’s van de afgelopen Schotlandvisweek, het geweldige verblijf in de Inverpolly Lodge met een geweldige club kerels. Deze zijn gemaakt door Jan. Met z’n drieën visten we regelmatig vanaf de rotsen op pollak bij de door ons gedoopte ‘washing machine’.

Prachtig helder, diep water vlak voor de voeten en veel wind. Vissen dus!

Het was even klauteren, maar dan sta je ook ergens! Ik krijg nooit genoeg van dit soort omgevingen.

Ik ga dit jaar dus weer mee en Eelco en Jan (en het grootste deel van de groep van vorig jaar) zijn er ook weer bij, dus dat wordt een weekje om naar uit te zien. Ohja, misschien vang ik ook wel een zalm met de vliegenhengel. En als ik weer zo’n jongen als onderstaand mag vangen, vind ik het ook helemaal best.

Kiekum ’s blaij sêhn….

Vooruitblik 2012

En na het schaatsen komt het zeevissen hier in Nederland aan de beurt.

Er staat van alles op stapel: Ons team van Zeevistips.nl wordt het komend jaar gesponsored door Hengelhuis Maassluis, voorwaar een hele eer voor ons nog prille, maar erg gemotiveerde en enthousiaste zeevisteam. We doen voor de tweede keer mee met de competitie van korpsvissen.nl, we gaan diverse federatie-wedstrijden vissen, competitie’s bij zeevistips.nl en De Snoek en ook ‘losse’ wedstrijden zullen door ons bezocht gaan worden. En daarnaast hoop ik dan rond april/mei weer met het dobbervissen vanaf de pier te kunnen beginnen. Ook gaat de vliegenhengel deze zomer vaak mee naar de pier; een makreel ermee vangen lijkt me een hele belevenis!

Ook staat er een weekje Barcelona in het voorjaar gepland. We logeren bij vrienden, dus er kan zekers een reissetje mee: strandhengel en karperhengel. Bodemvissen, dobbervissen, kunstaasvissen, er gaat wat spul hiervoor mee en ik ga daar vanaf het strand of van een van de piertjes een hengeltje uitgooien. Wellicht ter plaatse een keer met een boot mee, wie weet, we gaan het zien.

Met grootse plannen voor de zomervakantie (later wellicht meer) en de Schotlandweek in het najaar gaat 2012 een druk jaar worden. Het is me nog niet eerder overkomen dat een ‘visjaar’ al zó snel dichtgetimmerd zit. Ohja, ik ga ook nog meewerken aan een onderzoek van Imares (meer info: http://www.sportvisserijmidwestnederland.nl/actueel/default.asp?page=detail&id=458). En dan wil ik ook nog wel gulvissen tussen de stenen, zeebaarsvissen met een sleeplijntje, enz, enz, enz…. Ik heb in ieder geval nu al een hoop dingen om naar uit te kijken.

Groeten!

Marc