19 -02-2012 Kop van de Haven wintercompetitie 2012

Posted on 19 februari 2012

0


De voorlaatste wedstrijd van de wintercompetitie 2011-12 van zeevistips.nl stond voor vandaag op het programma. De vangsten zijn de laatste tijd karig rond IJmuiden, dus ik verwachtte er ook voor vandaag niet veel van. Er was voor mij echter genoeg te doen: Ik ging een prachtige Greys-hengel uittesten. (Hij is te gek, Ron!) En de off the ground worp verder onder de knie krijgen. En aangezien ik bij aanvang op een gedeelde eerste plek stond moest er toch nog wel een visje naar boven komen. Een mooi plekkie op het plateau uitgezocht, windje 6 ( en hier en daar een beetje) schuin van voren….-Bij het openen van de onderlijnen-map, bleek dat ik de verkeerde had meegenomen. Ik had vooral ‘knutselwerkjes’  bij me. Het lukte om er eentje met afhouders en eentje met wapperlijnen te maken, haakje 6….- Het werpen ging prima, ik kwam best een aardig eindje tegen de wind in en soms ook redelijk recht vooruit. Het eerste visje, ja daar moest ik lang op wachten. Het was gelukkig wel een spiering, 17 hele centimeters, gevangen aan een inmiddels weer nieuwe wapperlijn. Ik had even daarvoor vastgezeten (!), voor mij de allereerste keer op deze plek, en was alles kwijt. Maargoed, een goeie oefening voorslag-en-onderlijn-knopen bij enkele graden boven nul is ook nooit weg. Een paar worpen hierna kwam er een wijting-guppy (14cm) naar boven, gelukkig kon ik ‘m weer laten zwemmen.

Mijn gepruts en weinig tot niets vangen had de aandacht getrokken van een paar kindjes die met hun moeders in het restaurant zaten. Vooral het meisje kwam triomfantelijk op me afgelopen: “Hallo!, Kijk, ik heb een vis voor je getekend!” Het jongetje liet zijn tekening ook zien. Had ik toch nog een vis. Na uitgebreide complimenten van mij heb ik ze de spiering laten zien en besnuffelen, ook de moeders wilden weten of ik geen onzin praatte met die komkommerlucht.

Samen met de gezelligheid van de mede-vissers en andere babbeltjes met passanten, werd het daardoor toch weer een leuk dagje vissen. (En de buien gingen ook aan ons voorbij, pffff…..) En ik geloof dat ik zelfs momenteel op numero Uno in de competitie sta 😉

groeten

Marc

 

Wederom geen foto. Weer vergeten, terwijl er toch wel een paar foto-momentjes waren. Hoe krijg ik het toch in m’n systeem…?