3-3-2012 Laatste wedstrijd Wintercompetitie 2012 Zeevistips: kampioen!

Posted on 4 maart 2012

0


De ontknoping van deze competitie vond plaats op het strand van Wijk aan Zee. De wedstrijd was van 9.30 tot 13.30, hoogwater viel rond 11.30. Ik had vandaag niet veel vertrouwen in een goede vangst. Ondiep, oostenwind dus geen branding en koud water. Een enkel botje en de winnaar vangt er misschien wel twee, zoiets verwachtte ik. Zes deelnemers traden aan. Organisator Edo moest zich op het laatste moment afmelden, maar verscheen twee uur later toch op het strand om nog even mee te vissen, een echte bikkel dus. Ik zou een stukkie met Edo meerijden, hij had geregeld dat John dat me effe van station Beverwijk kwam oppikken, top en nog bedankt!

In de competitie stond ik bovenaan, dus de kans op de wisselbeker was groot. Affijn, kleine piertjes, dwarrellijnen, kleine haakjes was het materiaal. De hengel was de van Ron geleende Greys. In de vierde draai was het raak voor mij. Na een lange tijd babbelen met Klaas en Simon naar aanleiding van de vangst door Tom van een ienie-minie botje (9cm) ging ik maar ’s binnendraaien. Aan de onderste haak zat zowaar een bot van 35 cm! UIt m’n ooghoek had ik wel wat beweging op de top gezien, maar om nou te zeggen dat ik de aanbeet volledig gevolgd heb, nou nee.

Dat bleek de enige maatse vis van de wedstrijd te zijn, de wedstrijdwinst voor mij en dus ben ik winterkampioen geworden. Om deze geweldige prestatie – er stonden drie toppers van zeevissen.com mee te vissen- een beetje te relativeren: Van de zes wedstrijden in deze verder prima georganiseerde competitie zijn er twee afgelast (teveel wind dan wel teveel graden onder nul). In de vier wedstrijden heb ik vijf maatse vissen weten te vangen. De andere deelnemers scoorden 3 á 4 maatse vissen. Gaandeweg de competitie kwamen er helaas minder vissers opdagen, zodat elke keer aantreden en één of twee maatse vissen vangen genoeg was voor de eindzege. Behalve de laatste wedstrijd is er trouwens heus wel vis gevangen, echter veelal ondermaats. En ja, die ene bot van vandaag, die kon gewoon maar in één haakje bijten en dat werd de mijne. De beker staat keurig op de schouw

groeten!

Marc