Kop van de Zuidpier 9 maart 2012

Posted on 9 maart 2012

0


Het werd écht weer ’s tijd om naar de Zuidpier te gaan en de gullen te belagen. Remco ging het ook proberen en zat rond 12.00 al op de kop met een maat. 75 Piertjes gehaald bij Hermans en met het fietsje de laatste etappe. Er werd niet gewerkt op de pier en er werd ook niet gevist. Er was op de kop plek zat, dus aansluiten rond 13.00 was geen probleem. Het zou rond 16.30 hoogwater zijn. Mooi op tijd dus. Gulvissen tussen de stenen geeft overal op de pier veel materiaalverlies, vanaf de kop is dat in het kwadraat. Slim zijn en aanpassen, dus. Vandaag startte ik met dikke gevlochten lijn en een 60/00 voorslag. Aan de speld een 45/00carbon haaklijn en een 30/00 nylon lijntje voor het ‘lachtertje’ (cementen gewichtje, ong. 80 gram). Ik gebruik twee haken langsteel 1 in tandemmontage. Vijf pieren erop en een metertje of 40 richting de Noordpier gemikt. Lijn snel achter de clip zodat de boel redelijk strak naar de bodem ging. De eerste draai was een vastloper, en de montage deed keurig: breeklijntje brak, de rest kwam keurig terug. Andere vastlopers resulteerden daarnaast ook in uitgebogen en afgebroken haken. De tweede worp gaf echter een mooie beet en jaja, het eerste gulletje vanaf de Zuidpier 2012 was binnen, 43cm. Ook nu had het breeklijntje het begeven, waardoor de vis goed binnen te krijgen

De zuidwestenwind begon aan te trekken en het water begon over de pier te slaan.  Ook begon de stroming toe te nemen. Wij hadden het lekkerste plekje van de pier, want achter de vuurtoren stond je redelijk uit de wind. Uiteindelijk gestopt rond 18.30: vijf maatse gullen voor mij, twee ruim over de 40cm en drie nét onder de 40. Een paar missers en vastlopers. Halverwege omgeschakeld naar hoofdlijn nylon 45/00. Ik ving er daar twee mee. Ik had de indruk dat het zich rustiger hield in de wind itt. gevlochten lijn, terwijl de aanbeet zichtbaar bleef. Van één vis, die ik aan gevlochten lijn ving, had ik de aanbeet -vreemd genoeg- niet gezien. Remco had een pechdag vandaag: veel vastlopers, missers, losschieters, materiaalverlies. Maar toch ook nog een paar gulletjes. Een lekker middagje uitwaaien, gezellig én met een leuke vangst. Het gaat weer de goede kant op. Nu maar hopen dat het op de stranden ook weer een beetje gaat lopen.

Groeten!

Marc