Een dagje mee met de Happy Fisherman

Posted on 4 maart 2012

0


Het wrakkentochtje, waar Eelco en ik lang op hadden gehoopt ging vrijdag 3 maart eindelijk door. Het was de derde keer dat we op de wachtlijstlijst stonden bij de Happy Fisherman, Stellendam. Voor mij was het m’n tweede wrakkentocht. De catamaran vertrok om 06.00 met tien vissers aan boord. Rustig weer en een rustige zee, geen kans op zeeziekte vandaag! Wel een beetje mistig, in de middag kwam voor een uurtje de zon effe door.

Na ruim twee uur varen konden de lijnen voor het eerst overboord. Er werd afwisselend met shads, pilkers en aas gevist. We hebben vijf wrakken bezocht. In totaal zijn er 65 maatse gullen gevangen, de grootste rond 80cm. Bij ons stopte de centimeter iets eerder De tijden van vroegäh komen -voorlopig?- niet meer terug. Eelco en ik gingen met 14 gullen en 12 grote steenbolken naar huis. De ondermaatste vis heb ik niet geteld, maar dat waren er ook een hoop. Ik heb af en toe ‘live baiting’ geprobeerd, als ik voelde dat er wat kleins aan zat, maar dat gaf geen succes.

De eerste gullen zijn inmiddels verorberd, met home made pesto besmeerd en gegaard in de oven…. lekker!

Ik viste met aas (zeepieren), omdat ik eindelijk m’n ooit ’s gewonnen DAM boothengel (20lbs) met de Penn GTI321 wilde gebruiken. Tweehaaks paternoster met pieren 300 gram lood, old school style! Nou, dat ging prima. Het nadeel van pieren als aas was de bijvangst aan steenbolken en ondermaatse gul. Vooral de shad-vissers met hun spinhengels vingen de grotere vissen en hadden minder bijvangst. En het lichtere materiaal geeft natuurlijk een leuke sport. De keerzijde is het materiaalverlies. Er is een hoop kunstaas verspeeld. Ik heb slecht één loodje verspeeld, terwijl ik toch écht bodemcontact had. De andere vastzitters kreeg ik dankzij het lompere materiaal weer terug. Ook heb ik shadjes een derde sneu aan een afhoudertje gebruikt, maar daar heb ik geloof ik alleen maar één klein bolkje aan gevangen. Volgende keer gaat er zekers een spinhengel mee. Eerst maar ’s een berg strandwedstrijden vissen.

groeten!

Marc