11 maart Groote Keeten: een mooie NUL

Posted on 11 maart 2012

0


Vandaag een dagje vissen met het Zeevistips-team op het strand van Groote Keeten. Zonnetje, weinig wind en een lang afgaand tij. De eerste lijnen gingen rond 10.00 te water en rond 16.00 zou het laagwater zijn.

De nog lage watertemperatuur in combinatie met het weer gaf me geen goed gevoel. De resultaten van de laatste wedstrijd van De Snoek gaf aan dat er toch wel vis zit, dus wie weet. Al lopend naar het strand verdeelde het cluppie zich automatisch en ik kwam naast een strekker terecht. Theoretisch een mooi plekkie, maar vandaag niet. Doordat we vandaag met twee hengels visten, kon ik met eentje tegen de strekker vissen en met eentje in het geultje, kon niet mooier. Rechts van me kwamen de eerste botjes aan land, bij mij bleef het stil. Het water trok zich terug en de strekker werd duidelijker zichtbaar. Na een wandelingetje kwam Edo terug met de onderlijn die ik eerder aan de stenen had verspeeld. Nog bedankt! Maarja, nog steeds geen vis voor mij, alle anderen konden één tot drie botten noteren, een aantal mooie boven de 30cm. Het was niet echt wild dus . Het laatste uurtje nog even aangesloten bij Gert die in het midden van het vak stond, de rest was al naar huis.

Ook daar kwam ik met twee hengels (de feeder voor de bank en de pook achter de bank) niet van de nul af, terwijl Gert nog een dikke bot erbij ving. Tsja. Het water zou snel opkomen, we wisten het. Dat laatste sjekkie hadden we niet moeten roken. Mijn keurig klaargelegde foudraal, wachtend op de laatste hengel, werd nog even overspoeld door een vloedgolf, alles nat en onder het zand, jammerrrr…. Dat was eigenlijk het leermomentje van de dag.

Toch was het een lekker dagje vissen aan het strand. We hadden een tactiek afgesproken hoe we als team zouden vissen. Ik heb dat tijdens de hele sessie stug volgehouden, grappig om ’s te doen: vissen met een afgesproken type onderlijn. Goed dat het vandaag geen wedstrijd was. Kunnen we de tactiek nog aanpassen…

Groeten!

Marc