23 maart Oude Kop Zuidpier

Posted on 24 maart 2012

0Hoogwater om 16.20, zonnetje, rustige oostenwind draaiend naar vanalles. Rond 12.00, nét na laagwater, aangekomen op de Zuidpier en hopend dat de pier toegankelijk was. Helaas pindakaas, d’r werd druk gewerkt, dus de Oude Kop dan maar. Aangesloten op het puntje, er stond een man of zes. Hm, wat te doen? Ik had 100 verse pieren en een assortimentje gezouten spul. De pieren waren vooral bedoeld voor mooie gullen en die verwachtte ik hier en nu niet echt. Besloten met een paternoster (afhouder, wapper), kleine haakjes, zoute mesheft, zoute pier aan de gang te gaan. De buren vingen af en toe kleine wijting, bij mij bleef het stil. Ook met een tweehaaks paternoster, nóg verder weg, ook niet. Toen het water inmiddels flink aan het opkomen was, en ik toch maar met wat verse pieren ben gaan vissen kwamen bij mij ook de eerste aanbeetjes, en uiteindelijk een klein wijtinkje. De buren vingen ze inmiddels in trosjes van drie. Overgeschakeld op een grote haak aan een lange wapperlijn, 20 meter uit de kant. Na een uurtje stilte vond ik het mooi geweest. Dit was een sof, morgen zal alles beter gaan.

Groeten!

Marc

Getagd: