Weekendje noordwest: Het zat tegen

Posted on 1 april 2012

0


DAG 1

Afgelopen zaterdag was een dag waar velen en ik dus ook naar hadden uitgekeken: de start van de Penn Korpscompetitie 2012. Ons zeevistips-team was er helemaal klaar voor. De andere 29 teams ook. Strand Noordwijk altijd leuk en de ontvangst en de service bij De Sportvisser is perfect. Mooie lijntjes gemaakt, het aas was perfect geprepareerd.

De wind zat echter behoorlijk in de noordwest-hoek. De wedstrijd viel samen met afgaand water. Op zich lekker omdat je dan naar de zee toeloopt in plaats van steeds de spullen terug te moeten verhuizen. Vandaag was de combinatie echter nadelig omdat de wind het afgaande water extra opjaagt. Een gierende stroming is daarvan het gevolg. Geankerd vissen dus, want de buren staan 15 meter verderop.

Bij mij lukte het 175 gram met lange uitbuigankers aan de grond te houden in 80 procent van de gevallen; veel lijn geven, zéker niet strak draaien. Helaas moest ik een enkele keer met m’n linkerbuurman aan het punniken. Aan de rechterkant was het spannender, met een zekere regelmaat kwam de tweede of de derde, soms de vierde buurman z’n lijntje mij bij binnendraaien. 175 gram met klapankertjes werkte écht niet vandaag. Ik was blij dat ik een spoel 40/00 bij me had. Daarmee kon ik het ankerlood nét uit de grond krijgen. Met 28/00 hoofldlijn lukte dat niet. Bovendien waren er ook veel mesheften, die geen pardon kennen. Maargoed, niemand ving wat dus het maakte allemaal geen bal uit. Ik heb me niet druk gemaakt. Ik was blij dat ik weinig materiaal heb verspeeld en een beetje treurig omdat de piertjes telkens helemaal onberoerd weer terugkwamen.

Van ons team bleek uiteindelijk alleen Erik een visje te hebben, de rest een nul. Overall met 150 vissers, met daarbij ook de top van Nederland, zijn er ook heel veel nullen gescoord. Geen lekker begin van de competitie, maar de strijd is nog open. De hier gevangen visjes kunnen natuurlijk wel heel zwaar gaan wegen.

DAG 2

Met de overgebleven piertjes de volgende dag naar de Zuidpier, gelukkig open in het weekend. Ik had een nog een stuk of zestig, dus genoeg voor één hengel om een paar uurtjes zoet te zijn en hopelijk een mooie gul te vangen. Rond hoogwater (11.30) gearrieveerd. Afgelopen keer ving ik de grootste vissen met afgaand water. Goeie stroming wilde ik vandaag wél. Het stond voorbij de bocht aardig vol, maar ik kon er nog tussen.

De nog steeds noordwester was gelukkig ietsje minder dan tijdens de wedstrijd, maar wel kouder. In combinatie met het zonnetje was het nét te doen.

UIteindelijk drie aanbeten gehad, twee zwommen zich gelijk defintief vast en bij de derde hield het na twee rammels op. Bij de buren kwam een spaarzame vis boven. Na ruim drie uurtjes was het aas op en was ik het ook zat, inpakken en wegwezen. Op naar de volgende keer.

Laat de zuidwestenwind maar komen!

Groeten!

Marc