Vrijdag de 13e en zaterdag de 14e: Zuidpier

Posted on 16 april 2012

0


Vrijdag de 13e en zaterdag de 14e: Zuidpier

De werkzaamheden op de Zuidpier blijken voorbij, er kon zowaar op vrijdag weer gevist worden. Het was hoogwater in de ochtend, helaas redde ik het niet op tijd te zijn. Rond 11.30 kon ik aanschuiven bij Remco die wel mooi voor hoogwater gearriveerd was. Hij had al twee maatse gulletjes. Het was redelijk druk en er kwam hier en daar een best mooi visje boven. Bij mij duurde het vrij lang voordat er een aanbeet kwam. In totaal vier aanbeten gehad: twee keer sloeg ik in de lucht, één vis schoot los bij het binnendraaien en eentje (42cm) was de pineut. Ik had ook een karperhengel meegenomen om het even met de dobber te proberen op een vroege geep, maar die waren er nog niet. Dat hengeltje heeft ook nog even meegedaan op de gul en werd nog bijna het water in getrokken. Doordat de lijn een beetje verward was geraakt, was het contact met de vis weg en de vis dus ook. Ondanks het zonnetje was het nog een beetje kil in de wind.

14 april: nieuwe kansen

Ik had nog aas over en besloot dat zaterdagochtend op te gaan maken. Met 60 pieren en één hengel kon ik me een paar uurtjes vermaken. Nu was ik wel op tijd, en net na 09.00 lag de hengel weer in. In de drukte om me heen werd redelijk gevangen en ik zat er helemaal klaar voor. Ik zat ongeveer 50 meter vanaf m’n plek van gisteren. Helaas waren de eerste drie vissen ondermaats. Gelukkig zaten ze redelijk gehaakt, zodat ze weer konden zwemmen. Toen het aas een paar uur later op was, stond de teller op twee maatse gulletjes (39 en 42 cm). Daarnaast weer een paar mooie aanbeten gemist en één losschieter.

De wind was een fractie minder dan vrijdag zodat het aangenaam toeven was in het zonnetje. Als die nare noordstroom er uit gaat en de zuidelijke winden gaan weer komen, zullen de zomervissen snel arriveren. Laat ze maar komen!

Groeten!