Zondag 15 april Handy Fish, Groote Keeten

Posted on 16 april 2012

0


Vandaag stond de jaarlijkse Handy Fish-wedstrijd vanaf het strand Groote Keeten op het programma. De twintigste editie en voor mij de eerste deelname. We deden met ons hele Zeevistips-team mee. Ruim 130 deelnemers gooiden om 9.30 de onderlijnen in de stevige branding. De wind (4-6 beaufort) zat nog steeds in de noordhoek en we visten met opkomend water. Zou het een echte wedstrijd zijn of toch een loterij? Op elk strand zijn immers goede en slechte stukken om een visje te vangen.

Ik had vandaag de pech een stek te loten gelijk rechts van een strekker. Hm, de wind zou de lijn in een grote bocht blazen, zodat vastraken aan de dam bij ver weg vissen vrijwel zeker zou zijn. Ik begon niet te ver uit de kant naast de dam, toch een plek waar je vis zou verwachten, maar helaas. M’n buurman had inmiddels al een visje en begon nu ook mijn onderlijn op te vissen. Hm, raar, want ik gooide toch écht rechtuit, de wind blies de boel naar links en mijn lijn bleef goed liggen. Na de derde keer ben ik er maar wat van gaan zeggen en hield het op. Dat hoort kennelijk ook bij wedstrijdvissen, een groter gebied afvissen, dan je is toebedeeld. Tsja…dat soort kneepjes beheers ik nog niet zo.

Uiteindelijk heb ik er één bot uit weten te peuteren, gelukkig 27cm en niet zo’n postzegeltje, maar dat was natuurlijk lang niet genoeg voor een prijs(je). Helaas had de rest van ons team het ook niet zo best gedaan, zodat we als 14e van de 18 korpsen eindigden. Individueel gingen Edo en Erik weg met een prijsje en Gert kon uit de loterij een fraai voedselpakket meenemen. Ik hoefde niets extra’s mee naar huis te nemen.

De gemiddelde vangst tijdens m’n strandwedstrijden tot nu staat op één bot en een halve spiering. Da’s een beetje weinig. Ik hoop deze score dit seizoen nog wat omhoog te krikken. Voorselectie NK is de volgende wedstrijd die op het programma staat te….Groote Keten. Ik ben nú al klaar voor die loterij.

Groeten!

(geen foto’s deze keer, niet aan gedacht 😉