20 april Zuidpier

Posted on 20 april 2012

0


Vandaag met Nicolas de gullen belaagd. Het was voor hem de eerste keer ‘tussen de stenen’ vissen. We kwamen in contact via http://www.zeevistips.nl. Omdat hij ook in Amsterdam woont en geen auto rijdt, gingen we samen met de bus. Ik stapte onderweg uit om de pieren op te halen en fietste vervolgens naar de pier.

Nét voorbij de bocht konden we kort na laagwater aansluiten in de rij ‘vaste’ vissers. De zuidwest 4 was met de bewolking samen best fris, zeker omdat het water af en toe over de pier sloeg.

Het duurde vrij lang voordat de eerste vis bij ons bovenkwam. Nicolas’ eerste gulletje was een feit, joepie! Ik viste met één hengel, Nicolas had z’n tweede er al bijgezet. Helaas veel vastlopers voor hem, iets minder voor mij. Je kunt wat afknopen op zo’n dag. Uiteindelijk vingen we allebei drie gullen. Twee maatse (38 en 44cm) voor mij en één maatse (38cm) voor hem. De grootste gul deed flink z’n best m’n hengel in zee te trekken.

Aardig wat vastlopers, helaas ook met vis eraan, maarja, we waren voorbereid en de schade viel mee. De breeklijntjes deden vaak hun werk en de haken braken -als nodig 😉 Ik geloof dat Nicolas het wel leuk vond.

We hebben gevist met opkomend water tot een uurtje of twee na hoog. Tjitze, Remco en Dave kwamen later met afgaand water een hengeltje uitgooien. Tjitze wist, tien meter links van ons vandaan, in z’n eerste twee worpen twee vissen te vangen. Wij stonden alweer een tijdje naar stille toppen te kijken.

Bij Remco en Dave, een stuk verderop, kwam zowaar een heuse pollak boven. De zeehond zat vandaag gelukkig aan de binnenkant. We hebben nauwelijks regen gehad, de wind werd zwakker en het zonnetje kwam lekker door. En toen was het aas op en moesten we rekening houden met de busreis naar huis. Het was alweer een lekker middagje vissen!

Groeten!

Marc

ps. wéér vergeten een foto te maken, dus random zuidpierfoto’s. Schrijvende visser zoekt fotograferende visser?