28 april Selectie Kustvissen Noord 2012, Groote Keeten

Posted on 29 april 2012

0


Een grote wedstrijd zowel voor korpsen als individuen, want de selectie is voor het meedoen aan het NK Kustvissen op 3 november. Ik was vandaag de reserve voor ons korps, zeevistips.nl en viste dus individueel mee. Het weer was beroerd, NO 6-7 en wat regen. Meerdere teamleden waren vrijdag in dezelfde omstandigheden tevergeefs aan het voorvissen geweest, zodat we ons vrijdagavond vooral op de gezelligheid konden concentreren. Rond middernacht zocht iedereen keurig z’n caravan-bedje op.

Om 6.30 me losmaken uit een warm bedje en weten dat ik een groot deel van de dag stevig weer voor de kiezen zou gaan krijgen: ik keek er niet echt naar uit, maarja, wedstrijd is wedstrijd en iedereen zit in hetzelfde schuitje. We ontvingen de steknummers in een sporthalkantine in Den Helder en kort na 08.00 uur vertrokken de deelnemers naar het parcours aan het strand van Groote Keeten. Ik had A7. Het leek er op dat er een mooie zwin kort voor de kant lag. Door de woelige branding vond ik het echter lastig te zien, waar de lijnen liepen.

De wind was gelukkig niet vlagerig zodat je je wel een beetje kon aanpassen. De regen behoedde ons voor enorme zandstormen zodat de enorme hoeveelheid zand ik die achteraf moest verwijderen toch nog best tegenviel.

Kort na het startsignaal om 10.00 kwamen links van de vangsten al snel op gang. Helaas niet bij mij. Stug doorgaan met zoeken dus. Halverwege kon ik de nul wegpoetsen met een botje van 14 cm. M’n buurvrouw had er toen al drie en even verderop leken de botten bij latere winnaar Leen Zwart op de kant te springen. Kort daarna zowaar een mooiere bot van 25cm. Ik kreeg weer hoop want de vangsten om me heen werden spaarzamer. Kort na een praatje met een, ik denk medewerker van Sportvisserij Nederland, draaide ik zowaar een doubletje van twee postzegeltjes binnen zodat ik op 68cm kwam. Potverdikkie, zou ik me zowaar geplaatst kunnen hebben? Ons team kon helaas weinig vis te pakken krijgen. De volledige uitslag is te lezen op Sportvisserij Nederland

Wegens het slechte weer en die avond een familiefeest elders besloten Petra en ik de prijsuitreiking niet af te wachten. Met een tussenstop in Amsterdam -effe het zand proberen overal uit te krijgen..;-(-,- kon ik ’s avonds, onderweg naar het oosten, op internet de eerste uitslag lezen: Leen en Zeevissen.com: gefeliciteerd, mooi gevist! Op zondagochtend, ik was nog in het oosten, stonden de individuele uitslagen op de site en kon ik lezen dat ik geplaatst ben voor het NK, leuk hoor! Ook teamlid Ron Stolk heeft zich geplaatst, gefeliciteerd!

In de tussentijd komen er nog een hoop wedstrijden aan, dus tegen die tijd is de routine weer wat groter geworden -hoop ik-. En ja, het blijft vissen, en ik heb nu ineens de kans op een kampioenschap. Dingetjes verfijnen en versnellen en verbeteren enzo… Maar eerst, morgen naar de Zuidpier en proberen de eerste geep van 2012 te vangen. Ik hoop dat het dobberseizoen is aangebroken!

Groeten!