30 april Zuidpier Eerste Geep 2012

Posted on 30 april 2012

0


Ik liep het al dagen te verkondigen: op Koninginnedag vang ik m’n eerste geep van het jaar. De weersvoorspellingen waren gunstig en bleven ook zo. Ik had nog piertjes en slikjes over van de wedstrijd. Aangevuld met makrelenbuikjes uit de vriezer (makreel gevangen in augustus 2011!) toog ik vol goeie moed naar de Zuidpier. Remco en Nicolas waren al aan het vissen en bleken zo’n 30 meter uit elkaar te staan: ze kenden elkaar nog niet en ik heb ze even aan elkaar voorgesteld, leuk!

Eén hengel voor een gulletje klaargemaakt en de karperhengel van een bombetta-montage met een lange wapperlijn voorzien. En rond 12.30 lag de zaak in het water. Voor de gul uiteraard aan de buitenkant tussen de stenen. Met de bombetta-hengel heb ik een worp of tien aan de binnenkant gedaan, het leverde een aanbeet/losschieter onder de kant op. Er zát dus wel wat….De oosten-wind werd te sterk om tegenin te gooien en ach, waarom niet, gepen zwemmen vast ook aan de andere kant.

Op grote afstand tegen de zon in is een bombetta lastig te zien, dus is het meer gevoels-visserij. Langzaam binnendraaien, ik ben meer aan het opletten dat de lijn niet tussen de stenen komt in plaats van de dobber te volgen. Aangezien de lijn door de dobber loopt heb je, ‘ondanks’ de nylonlijn, rechtstreeks contact met je haak. Rond 15.00 een ruk aan de lijn. Snel op zoek naar de dobber! Ja hoor, kolken er om heen. Met m’n zonnebril op zag ik de geep rond de dobber schieten….weer een kolk.. en nu schoot de dobber tegen de stroom in,..slaan, hangen! Yes, de eerste geep van ’t jaar binnen, 62 cm.

Even daarna nog eentje, 54cm deze keer. Mijn zomerseizoen is geopend, joepie! Vorig jaar ving ik de eerste geep op 25 april,  en toen was het al een stuk warmer dan nu.

De pieren hebben al die tijd geen gul opgeleverd. Met de overgebleven slikjes heb ik daarna nog even geprobeerd op afstand een scharretje te scoren -bij de buren kwam er af en toe eentje naar boven en de stroming viel heel erg mee vandaag-. Het enige dat naar boven kwam, was een zeester, maar ach..het was voor mij een erg geslaagd (vis)weekend.

Groeten!

Marc