6-5-2012 Zuidpier

Posted on 6 mei 2012

0


Ik had veel zin om naar de pier te gaan. Met overgebleven aas (piertjes, slikjes, mesheften, nog bedankt Willem!) zou ik een berg scharren gaan vangen, dat was de bedoeling. De scharren die ik vorige week per twee of drie tegelijk zag bovenkomen hadden me helemaal op scherp gezet. Aangekomen rond 12.00 viel de kentering. Mooi plekje aan het begin van de bocht opgezocht, de onverminderde noordenwind 4 á 5 helemaal in de rug. Ik zou d’r een relaxed dagje van maken. Twee hengels, kleine haakjes, allebei ver weg. Doordat de stroming er nog niet in zat bleven de lijnen goed liggen. Ik heb ruim twee uur op deze manier gevist. En er kwam niets boven. Wel wat krabben, verder helemaal niets, het aas vaak niet eens aangepikt. Wel was er tot twee keer toe een zwermpje visdiefjes aan het duiken binnen werpafafstand, ik zag gepen aan de oppervlakte, hm…geen dobbers of kunstaas meegenomen, ík ging scharren vangen maar die waren effe elders….

Toen de stroming er in kwam, ben ik dan ook gelijk overgeschakeld op gulvissen kort onder kant. De eerste vis kwam vrij snel, tijdens een gesprekje met een vader en dochter. Ze vond m’n haken groot en ik had uitgelegd hoe groot een gullenbek is. Een paar minuten na de inworp ging de top tekeer en met enig sjorwerk kwam deze vis aan de kant. Nou, zo groot is de bek van een gul dus. Vader had moeite dochterlief mee terug naar de auto te krijgen. In de anderhalf uur daarna kwamen er bij mij nog vier vissen op de kant. De eerste vis was de grootste van de dag, 49cm. De anderen waren 44cm, 38cm. Twee van rond de maat heb ik teruggegooid. Eén daarvan was oranje-gekleurd: een kelp-gulletje dat een eind heeft gezwommen, denk ik. (Stom dat ik geen foto heb genomen). Ook waren er twee aanbeten die eindigden met een vastloper en alles kwijtraken, helaas. Het laatste uurtje bleef rustig zodat er een vredig eind dit weekendje visavonturen kwam. Op naar de volgende wedstrijd: de Westland trofee op 12 mei. En hopelijk effe lekker ‘uitvissen én wat vangen’ op zondag op de pier.

groeten!