12-05-2012 Westland Trofee Ter Heijde

Posted on 12 mei 2012

0


Op dit strand links van de befaamde Zandmotor, ben ik vier uur lang bezig geweest met geen vis vangen. Het ging wel snel voorbij, ik ben wederom vergeten een foto te maken, ik had het kennelijk heel druk. De noordwestenwind was vier á vijf, afgaand tij. De steknummers hadden deze keer, in tegenstelling tot de Solleveld-bokaal vorige week, een mooie afstand (25 stappen), zodat er gelukkig weinig ‘lijncontact’ met de buren was. Gezien de wind en de stroming was bij mij zwaar vissen nodig, ik had een plat stuk met nauwelijks water met daarachter een flinke branding voor me. Te ver over deze branding gooien betekende dat de lijn binnen een minuut bij m’n buurman lag, ongeacht het gewicht of ankers. Ik had dus weinig keus hoe te vissen.

UIt de verhalen begreep ik dat er plaatselijk goed is gevangen, om me heen heb ik nergens vis zien bovenkomen. (Het bleek ook plaatselijk geregend te hebben, in vak D kregen we een buitje over ons heen, terwijl in vak C de jassen bijna uit konden..)

Het resultaat van ons team bestond uit vier nullen en één botje < 20cm. We hebben de prijsuitreiking niet afgewacht. Het is dat ik me heb weten te plaatsen voor het NK, maar verder is dit wedstrijdseizoen, wat mij betreft, op een behoorlijke catastrofe aan het aankoersen. M’n gemiddelde vangst is na de twee nullen van de afgelopen wedstrijden gekelderd naar minder dan één vis per wedstrijd. Dat moet dus écht beter. Het is niet voor niks dat vaak dezelfden hoog eindigen. Het kán niet alleen aan de stekloting liggen.

De volgende wedstrijd is er eentje van Korpscompetitie, deze keer gaan we naar de Baaijweg tussen Westkapelle en Domburg. Kijken of daar door mij dan wél wat vangen is, ik hoop dat het me lukt deze keer een geep te vangen, een goeie vis om tijdens een wedstrijd te vangen!

Gelukkig heb ik mooie piertjes en slikjes over zodat ik morgen nog wat heb te doen op de Zuidpier:…vissen vangen: een gulletje, een scharretje, een geepje, misschien een makreeltje. Wat is die pier toch een paradijs!

Groeten!

Marc