13-05-2012 Zuidpier

Posted on 13 mei 2012

0


Hoogwater viel vandaag rond 10.30, dus moest ik er op tijd bij zijn vandaag. Het plan was weer simpel. Gul vangen aan de buitenkant en met de westenwind in de rug kon ik mooi met de dobber aan de binnenkant aan de gang. Toen ik rond 11.00 de pier op fietste zag ik dat de binnenkant behoorlijk troebel was. Jammer, want geep en de rest zijn zichtjagers. Weinig kans dus. Maargoed, ik had genoeg piertjes en slikjes over om aan de gullen te voeren.

IK dacht rustig aan te starten, effe een broodje eten enzo, maar het begon helemaal goed. Eerste worp, beet na 10 minuten! De vis zwom zich vast,. Eventjes de druk van de lijn was genoeg om de gul weer te laten zwemmen en ik kon ‘m met de nodige moeite binnenkrijgen, 43 cm, niet slecht.

De tweede worp leverde wéér een aanbeet op, en opnieuw vast. Deze keer niet los te krijgen. Jammer. De derde worp was ook raak, nu een ondermaatse, rond de 30cm. Helaas diep geslikt, en helaas kwam-ie weer bovendrijven. De meeuwen hadden er een beetje moeite mee.

Toen bleef het stil en kon ik de bombetta-hengel optuigen. Inderdaad geen aanbeet gehad. Ik heb wel gepen gezien en die waren druk aan het paaien, dus hadden wel wat anders te doen dan eten. En toen kwam de YM62 een staand wantje langs zo’n beetje de hele binnenkant zetten en kon ik de hengel weer opruimen. Aan de buitenkant kon ik daarna weer stoeien met een gul, ook weer een vastzwemmer. Gelukkig zwom deze zichzelf ook weer los en kon ik ‘m met moeite binnenkrijgen. De moeite van het klauteren over de stenen was het wel waard, 51cm. Een mooie maat om een onvervalste lekkerbek van te maken, mmm..

Groeten!

Marc