19-05-2012 Zuidpier

Posted on 19 mei 2012

0


Eelco was weer in het land, dus werd het weer eens tijd om samen te gaan vissen. Deze keer gingen we ‘gewoon’ naar de Zuidpier. Ik was er om 14.30 en Eelco een uurtje later. Hw viel rond 15.00. Ik wist een mooi plekje in de bocht te bemachtigen, zodat we zowel aan de binnenkant als de buitenkant konden vissen. Ik besloot eerst een hengel voor een gul uit te zetten en daarna met een dobber aan de binnenkant op geep te vissen. Deze keer met zalmhuid uit de vriezer.

Eelco had de verse pieren, en ik de zoute. Dus de zoute pieren gingen aan de haak. Ik was benieuwd of een trosje van dat spul ook effectief zou zijn. En reeds tijdens het optuigen van de dobberhengel stond-ie al te klapperen, hup het eerste gulletje. Goed gehaakt en nét maats, dus die ging terug. Aan de dobberhengel kreeg ik ook al snel een aanbeet, en hup, de eerste geep was ook binnen. Ook mooi gehaakt, dus die kon ook weer zwemmen. Inmiddels was Eelco aangeschoven en volgde hetzelfde recept en ving ook gul en geep. Een aantal voor de teruggooi en een aantal voor de meeneem.

Aan het begin van de avond werd de stroming minder en konden we het op afstand proberen op een scharretje. In het ruime uur dat volgde vingen we elke draai één of meer scharren, verse pieren, zoute pieren, eigenlijk geen verschil. Er zaten scharren met stippels tussen.

Toen de stroming weer opkwam verdwenen de scharren-aanbeten (en bleef het lood ook niet meer liggen, trouwens). Ondertussen konden we ons vermaken met een enorme zeehond die kort voor de kant langs ‘ons’ stuk pier aan het jagen was. Hij kwam regelmatig boven met een visje. En toch ben je altijd te laat met het fototoestel, want je bent aan het vissen. Ik heb de dichtbij-hengel al die tijd gewoon laten liggen en kreeg zelfs een aanbeet terwijl de zeehond nét voorbij was gekomen. De wind was inmiddels gedraaid van zuidwest naar noordoost en rond 22.30 vonden we het mooi geweest. Een mooie aanbeet na de laatste ingooi leverde helaas en losser op.

We hebben allebei een leuke mixed bag of fish mee kunnen nemen: gul, geep en schar. Ik ving ook nog een bot. Het weer was perfect en ondanks de drukte was het gezellig vissen. Kortom, een top dagje!

Groeten!
Marc