1 juni Zuidpier

Posted on 1 juni 2012

0


Vandaag het aas halen voor de 16 uurs-Zeevistipsdag op Ganzeneiland van morgen en dan ga ik natuurlijk ook nog even vissen op de Zuidpier. Gezien de berichten van afgelopen week hoopte ik dat er nog een makreeltje over was. En ik had me een beetje ingesteld op een druk bezette pier. Ter plaatse bleek de pier zo goed als leeg en na afloop stond de teller op zes gepen, de makrelen waren kennelijk alweer op. Twee vissen waren goed gehaakt en konden terug, de ‘slikkers’ (50, 52, 53, 56cm) gingen mee voor het rookoventje. Erg groot waren ze niet vandaag.

De eerste worp, met een stripje zalmhuid, leverde gelijk actie op. Een geep sprong over de bombetta, een kolkje en daarna foetsie. En dat gebeurde bij de tweede en derde worp ook. Overgeschakeld naar een stripje geep uit de vriezer. Dat bleek wel succesvol. Zachter aas deed ’t vandaag beter dan taai aas. De gepen bleven regelmatig over de bombetta springen, dus ze zaten er wel. Ik viste van 12.30 tot 16.00 (over hoogwater heen) en de vissen kwamen verspreid over de hele periode. In de bocht stond ook Pier uit Zwolle te vissen, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Pier ving wat gulletjes tussen de stenen en tegen m’n vertrek kwam de platvis op afstand los. Ook nog even met wat zagers tussen de blokken aan de buitenkant gepeuterd om m’n nieuwe onderwaterdobber-systeem uit te proberen. Geen vis, maar het leek wel te doen wat m’n bedoeling was. Alleen……als je een kwartier gaat staan babbelen met je buurman, kun je er van uit gaan dat het zaakje ergens ingewaaid zou zijn. Dat klopte ook, dus dit ‘prototype’ ben ik kwijt. Binnenkort meer.

Morgen eerst maar ’s proberen een harder, een gul, een tong en een zeebaars te vangen in één sessie. Op Ganzeneiland kan het!

Groeten!

Marc