9-6-2012 Korpscompetitie 2012 Wedstrijd twee: Baaijweg Westkapelle

Posted on 9 juni 2012

0


Wederom een wedstrijd in tamelijk barre omstandigheden: zuidwest 6 met af en toe wat meer. Op een strand waar de wind precies dwars op staat, een middagje zandstralen puur natuur. Gelukkig was er deze keer geen regen.

We hadden als Zeevistipsteam deze keer nummer 1 geloot en ik kwam op D1 terecht, een stek met rechts één buurman en daarna een palenrij. We visten door laagwater heen, dus een beetje afgaand en een beetje opkomend. Tijdens het begin van de wedstrijd zag mijn plek er nog veelbelovend uit: een mooie branding. Ik slingerde er vol goede moed paternosters met zagers in, hopend op een baars(je). M’n buurman naast de palenrij toverde met regelmaat vooral kleine botjes van langs de palen vandaan, hij eindigde met negen vissen (<25cm, dat dan weer wel).

Met laagwater bleek dat ik op 50cm water met hier en daar een putje van een meter doorsnee heb staan vissen. Verderweg gooien was nauwelijks een optie. De stroming voorbij de echte branding nam alles mee en resulteerde in vastlopers. Ik heb het twee keer geprobeerd en ik was twee keer alles, inlcusief voorslag, kwijt. In het laatste uur kon ik toch nog een botje van 16 cm binnendraaien, pff, de nul weg, belangrijk voor team-vissen: GEEN nul scoren. Vier van de vijf van het Zeevistips-team hadden deze keer vis: Cees een bijzonder fraaie zeebaars van 62cm (een grote kanshebber voor de grootste rondvisprijs!) en Erik z’n eerste tarbot(je).

En ik moet in de weer met de hengelspulletjes en ander zandongemak.

Groeten!

Marc

ps. Huntelaar had er véél eerder in gemoeten.

Naschrift: We zijn zesde geworden! En gestegen in het klassement naar de 12de plaats! Joepie!