Zuidpier 10 juni 2012

Posted on 10 juni 2012

0


Na het stormvissen-op-laagwater van gisteren was het vandaag aangenaam toeven op de Zuidpier. Weinig wind, zonnetje, effe relaxed vissen. Hengeltje voor de buitenkant en eentje voor de binnenkant. Ik had nog wat aas over: pieren, slikken, zagers. Een stukje zalmhuid completeerde het assortiment. Wél een volkomen ‘verkeerd’ tij: ik begon rond 13.00 en stopte rond 18.30. laagwater viel rond 17.15.

De buitenkanthengel heeft niets gevangen, niet dichtbij tussen de stenen, of ver weg met kleine haakjes. De binnenkant-hengel met bombetta-montage was goed voor drie gepen, allemaal dezelfde maat, 51, 53 en 54cm. Redelijk ver uit de kant was deze keer het devies. Ik heb zes aanbeten gevoeld. Om me heen heb ik één tong zien bovenkomen.

Groeten!

Marc