Bombetta versus De Stenen: 8-1

Posted on 7 juli 2012

0


In de zomer op de pier spreid ik de kansen op vangst, zo ook vandaag. Er is van alles te vangen, je weet echter niet van te voren waar het succes te behalen is. Vanwege de onwillige arm was ik al een tijdje niet op de pier geweest. De dokter had echter geruststellende woorden over dit euvel gesproken zodat ik zonder zorgen -alleen met een beetje pijn- kon gaan vissen.

Vandaag won de oppervlaktevisserij het van de bodemvisserij. Het aas kwam vandaag volledig uit de vriezer: zoute zagers en pieren en een geep. Aangekomen rond 16.00 (laagwater) tuigde ik eerst de strandhengel op voor het vissen aan de buitenkant, een bosje gezouten aas eraan en 30 meter uit de kant gegooid. De stroming zat er nog niet in, maar zou snel komen en ook stevig omdat het rond 19.30 hoogwater zou zijn. De eerste paar worpen leverden niets op en ik had dus de tijd om de bombetta-hengel op te tuigen. De eerste paar worpen bleven ook visloos, hm…. Toen de stroming erin kwam, werd het troebele water verdreven door een helderder variant. En ja hoor, de eerste geep meldde zich, goed gehaakt, dus die kon terug. Uit m’n ooghoek had ik de strandhengel wat zien klapperen, maar ik dacht dat dat gewichtje was dat over de stenen stuiterde. Bij inhalen bleek er toch een gulletje aan te zitten (37cm), geslikt en die ging dus mee.

Remco was inmiddels ook gearriveerd en ging shadvissen op de kop. Bij mij kwamen er nog een paar gepen, allemaal goed gehaakt, dus terug (ik heb er nog genoeg in de vriezer liggen 😉 Even later sloot Remco nog even aan om ook hier wat shadjes aan de stenen te doneren en ook kwam er nog even een buitje langs.

Rond hoog water werd het soorten-aanbod gevarieerder: er kwam een fint, een paar makrelen en een geep. Uiteraard allemaal aan de bombetta. De laatste worp was weer een makreel. De eindstand van deze sessie was vier gepen, drie makrelen een fint en een gulletje.

 

Groeten!

Marc