Zuidpier 7 7 2012 Bombetta-time

Posted on 8 juli 2012

0


De makreel en geep van gisteren zijn reeds gerookt en van de eerste is met wat majonaise op een broodje in de zon genoten. De avond leek een kopie van gisteravond te worden. Het leek me een goed idee Petra te vragen mee te gaan. Eind van de middag weg, lekker genieten van een aangename zomeravond op de pier, eten en drinken mee. Natuurlijk gaat er dan ook een hengeltje mee, de bombetta-hengel in dit geval. Lekker op een betonblok zitten met een hengel in de hand. Ingooien, langzaam binnendraaien of gewoon even laten meedriften op een strominkje en dan maar wachten op ‘de tik’. Ik heb gevist van 18.15 tot 21.00. Hoogwater om 20.00.

Remco was er al en viste ook aan de buitenkant tussen de stenen. Aan de binnenkant visten een meter of twintig uit elkaar. Geep uit de vriezer was het aas. Er was aardig wat spingende vis te zien, dus dat beloofde wat. En al snel kwam bij mij de eerste geep. Omdat de stroming nogal stevig was, monteerde ik een loodje op de haaklijn zodat het aasje wat diepere waterlagen kon bereiken. Dat lukte, zodat er naast geep ook fint en makreel aanbeet. De geep speelt, soms heeeel lang, met het aas alvorens te bijten, terwijl makreel en fint het pakken en vertrekken, goed te merken aan de straklopende lijn. Een stukje verderop stond een kunstaasvisser tevergeefs te gooien, terwijl bij ons regelmatig vis bovenkwam. Dat bevestigde m’n vertrouwen in de bombetta-montage maar weer eens. De eindstand bij mij is gekomen op drie finten, drie makrelen en vier gepen. Het rookoventje heeft weer wat te doen.

Groeten!

Marc