22 juli 2012 Zuidpier

Posted on 22 juli 2012

0


Makreel en tong, dat was het plannetje voor deze zondag. Weinig wind, zonnetje, lekker temperatuurtje, ik had er zin in. Begonnen rond een uurtje of vier in de bocht en gestopt om 21.30 op de tweede stek een stuk terug. Er waren niet veel vissers in de buurt en er werd niets gevangen. De eerste makreel kwam bij mij ook pas na een klein uurtje aan de bombetta. De tweede pas een uurtje later. Ik had intussen de strandhengel voorzien van een paternoster met een drijver, twee haken met een reepje vis. Wellicht zou dat nog een extra makreeltje opleveren. De volgende vis was een flinke 40+ fint. Helaas zat de haak in een kieuwboog….Een tweede tegenslagje volgde: ik gooide de dobber eraf. Niet goed opgelet tijdens een babbeltje met een wandelaar, waardoor de haak achter de strandhengel bleef hangen en pang!…. de bombetta ging richting de noordpier, maar ik had de haaklijn nog. Maar weer ’s gekozen voor de traditionele geepdobber, ietsje luier vissen. Na een half uurtje tevergeefs dobberen, heb ik het zaakje ingepakt en ben een stuk terug gaan zitten. Een driehaaks paternoster aan de strandhengel en zagertjes, hopen op een tongetje. Aangezien deze stok ook roerloos bleef, kon ik ook weer met de dobber aan de gang. UIteindelijk kwam er een makreel bij, gevangen aan de buitenkant. Kort daarna gooide ik deze dobber er ook af, wéér een breuk in de hoofdlijn. Inpakken dus en snel deze lijn vervangen! Behalve een ieniemini-wijting aan de binnenkant is er verder niets meer boven water gekomen. Om half tien waren de zagers op en mijn visdrang voor de dag ook. Lekker gevist met een weinig indrukwekkende vangst.

 

Groeten!

Marc