Zuidpier 28 7 2012 Toch weer de Bombetta

Posted on 28 juli 2012

7


Met m’n vaste zomeruitrusting: een strandhengel en een hengel voor de dobber (bombetta) heb ik vandaag de Zuidpier weer bezocht. Met een bescheiden berg aas: pieren, zagers en bliekjes(nog over van vrijdag) en uit de vriezer: mesheften en geep voor de reepjes vis.

Op het plekkie voor vandaag, een eind voorbij de bocht, rond 13.30 (HW 12.44 LW 19.20, wind: NW 3 ofzo) eerst de strandhengel voor het vissen tussen de stenen opgetuigd en ingegooid. Daarna rustig de bombetta-hengel in orde gemaakt. Deze keer met een grotere haak (4 ipv 6) en een paar loodhageltjes en een grotere reep vis. Dit om de kans op makreel groter te maken en op geep wat kleiner.

Reeds bij de tweede worp had ik aan een bliekje de eerste makreel al te pakken. De eerste draai van de strandhengel leverde gelijk al een vastloper op: alles kwijt. Ik heb de rest van de middag vooral met de dobberhengel met reepjes geep gevist. Op de bodem was het overal erg druk met krabben, garnalen en noem maar op. Zowel dichtbij als ver weg. De haken kwamen kaal terug, terwijl ze meestal vertrokken met minimaal 6 pieren of twee mesheften. En soms was de haak zelfs afgeknipt (45/00 fluorcarbon!).

Na een paar makrelen (allemaal ruim boven de 30cm trouwens) ineens een aanbeet die duidelijk anders was…tóch nog een gulzige geep. Door de middag heen kreeg ik meerdere aanbeten van deze soort, maar de meesten lieten los. Toen kwam de aanbeet van de middag: boem! Ja, dit voelde als iets stevigers. ‘Als dit een makreel is, is het een hele grote’, dacht ik nog. Maar nee, het bleek een zeebaars (46cm), geen joekel dus, maar ik was blij toen ik ‘m aan de 27/00 fluorcarbon tussen de stenen omhoog had weten te krijgen. Een mooie volle vis, die het goed zal doen in m’n rookoventje 🙂

 

Om het soortenpalet nog wat uit te breiden kwam er ook nog een fint langs. En helaas viel er een makreel tussen de stenen van de haak; in een poeltje zodat-ie niet meer te pakken was. Ik stopte voldaan rond 19.00 en ging naar huis met de baars, de geep en 4 makrelen.

Groeten!

Marc