6-9-2012 Zuidpier Vlieg vs Bombetta

Posted on 6 september 2012

0


Voor het eerst sinds een paar weken weer ’s naar de Zuidpier. Ditmaal vooral met de vliegenhengel. Eelco ging ook mee. Er staat ons weer een weekvliegvissen in Schotland te wachten en er moest wat wat geoefend worden. Ik gebruik de hengel dit jaar voor het eerst weer ‘s… En dan had ik voor de zekerheid ook nog maar wat bombettas, kunstaas, een stukje geep uit de vriezer en de karperhengel meegenomen. We begonnen rond laagwater (14:15) voorbij de bocht aan de binnenkant, er zijn dan plekjes waar je veilig dicht bij de waterlijn kunt komen. Helaas was het water behoorlijk troebel en was er ook weinig activiteit aan of boven de oppervlakte te zien. Ook de bombettavisserij leverde niets op. Na ruim twee uur besloten we een andere stek te zoeken en fietsen terug. Aan het lange stuk aan de buitenkant stond een andere vliegvisser en we stopten even voor een praatje. Dat liep wat uit en ik besloot de vlieg ook maar weer nat te maken, ook hier op een mooi plat stukje aan de waterlijn, met genoeg ruimte achter me om een worp te maken. Helaas leverde al het gezwiep niets op, behalve wat oefening in werptechniek. Ik moet nog steeds m’n eerste vis aan deze hengel vangen. Het kan nog steeds een zalm worden…

Ik besloot de bombetta maar weer effe te pakken, lange onderlijn 27/00 fluorcarbon, loodhagel er op om het aasje wat dieper te laten lopen. Ja hoor, de eerste worp leverde gelijk al een makreel op en de tweede worp ook. Op een afstand die de vliegenhengel nooit gaat halen. Ze zaten beiden mooi gehaakt en zwemmen weer.

Een naar incidentje vandaag was een zeekoet die m’n reepje vis had opgedoken en gepakt. Ik zat even niet op te letten en verbaasde me daarna over die vogel die maar bij m’n dobber bleef zwemmen. Het lukte vrij eenvoudig het dier met de spitse snavel naar de kant te krijgen. De haak zat te diep om uit de bek te krijgen, dus de lijn maar zo kort mogelijk afgeknipt. Ik hoop er het beste van.

Het volgende uur leverde niets meer op en na een kijkje bij de Spuisluizen gingen we op huis aan.

Groeten!

Marc