8 september 2012 Korps Competitie Wijk aan Zee

Posted on 9 september 2012

0


De derde wedstrijd van de Penn Korpscompetitie stond vandaag op het programma op het strand van Wijk aan Zee. De weersverwachting kwam uit en het werd een warme dag met weinig wind. Met deze omstandigheden was de verwachting wat betreft het vangen van vis laag. De wedstrijd was tussen 10.00 en 14.00 en viel samen met afgaand water.

Ons team lootte stek 11 en ik kwam in vak B terecht. Het strand van Wijk aan Zee heeft een lange zwin met af en toe een mui ertussen. Ik had dan ook de keus om in het zwin voor m’n voeten te beginnen en later over de bank heen te vissen. Het weer maakte het dragen van m’n neopreen waadpak overbodig, heerlijk!

Het eerste uur gebeurde er niets bij mij en om me heen kwam er af en toe een botje boven. Het aas m’n haakjes was regelmatig niet eens aangeraakt door krabben.

Ik besloot het toch maar ver weg te proberen. En dat leverde me al snel een botje op (21cm), pff…de nul weggepoetst, altijd belangrijk. Toevallig was John nét in de buurt met z’n camera en legde het geheel vast.

Naarmate het water verder zakte kwam de zandbank steeds droger te liggen en het zwin steeds ondieper, maar nog niet ondiep genoeg om doorheen te -mogen- waden. Wij vissers mogen tijdens deze wedstrijden maar tot kniehoogte in het water lopen.

De overige strandbezoekers mogen natuurlijk wel overal komen en dat deden ze dan ook. Tussen de vissers door begonnen er allerlei badgasten het water te betreden. Goed dat er geen ongelukken zijn gebeurd.

Na afloop bleek dat al onze teamleden vis hadden gevangen, niet veel, maar geen enkele nul dus. Om dit moment is de uitslag niet bekend, ik gok er op dat we onze klassementsplek hebben weten te behouden.

De volgende korpswedstrijd is op 6 oktober in Cadzand.

Groeten!

Marc